گفتاردرمانی در اوتیسم

گفتاردرمانی در اوتیسم

گفتار درمانی در اوتیسم از درمان هایی است که در افراد مبتلا به اوتیسم مورد نیاز است؛ این نیاز باعث شده است تا اهمیت انتخاب بهترین مرکز گفتار درمانی و بهترین گفتار درمانی در تهران برای این بیماران دو چندان شود. آیا به دنبال گفتار درمان خوب و بهترین گفتار درمان هستید؟! در این مقاله اطلاعات خوبی کسب خواهید کرد.

اختلال طیف اوتیسم چیست؟

اختلال طیف اوتیسم (ASD) یک ناتوانی رشدی است که بر توانایی فرد در ارتباط با دیگران و درک جهان تأثیر می گذارد. این معمولاً در این اختلال دیده می‌ شود که چگونه افراد مبتلا به ASD در موقعیت‌های اجتماعی، برقراری ارتباط با دیگران مشکل دارند و ممکن است علایق یا رفتارهای متفاوتی داشته باشند – به عنوان مثال، تثبیت شدن با یک موضوع خاص مورد علاقه(انجام دادن رفتارهای پرتکرار و کلیشه ای)، یا اینکه پذیرش تغییرات جزئی در آنها چالش برانگیز است. عدم ثبات رفتاری در محیط های تازه . برخی از افراد مبتلا به اوتیسم (ASD) ممکن است مشکلات فکری یا حسی نیز داشته باشند.

در حال حاضر، هیچ دلیل شناخته شده ای برای ASD وجود ندارد. آنچه می دانیم این است که پیوندهای ژنتیکی برای اوتیسم (ASD) و سایر عوامل خطر موثر وجود دارد. همانطور که از نامش پیداست، اوتیسم (ASD) درجات مختلفی از اختلال را دارد، از افرادی که قادر به برقراری مکالمه هستند اما در محیط های اجتماعی با چالش هایی روبرو هستند تا افرادی که ممکن است برای برقراری ارتباط با دیگران به کمک یادگیری نیاز داشته باشند.

بهترین مرکز گفتاردرمانی

گفتاردرمانی و اختلال طیف اوتیسم چگونه بر ارتباطات تاثیر می گذارد؟

ارتباط تبادل افکار، عقاید و احساسات با یکدیگر است. راه‌های گفتاری و ناگفته‌ای برای برقراری ارتباط وجود دارد، مانند استفاده از کلماتمان برای گفتن روزمان به کسی، یا نگاه کردن به کسی و خم کردن ابروها برای بیان تعجب در یک مکالمه.

در افراد مبتلا به اوتیسم (ASD)، پایه های ارتباط به طور متفاوتی توسعه می یابد. اغلب با حرکات نامعلوم و کلمات نامفهوم شروع به ارتباط میکنند.و به مرور زمان دچار خودفرورفتگی شده و علاقه ای به ایجاد ارتباط نشان نمیدهد.نقش گفتاردرمان خوب در این است که با شناسایی ضعفها و استفاده از تجهیزات و بازیها و تکنیکهای درست گفتاردرمانی کودک اوتیسم را به سمت ارتباط بیشتر و بیان احساسات و تماس چشمی و عدم خودفرورفتگی رهنمود کند.

مهارت های اساسی ارتباط – توجه مشترک (توانایی تمرکز و هدایت توجه بر روی یک چیز با شخص دیگری)، ارجاع اجتماعی (مشاهده پاسخ درست به افراد در موقعیتهای مختلف و عکس العمل درست به درخواستها) و تماس چشمی در برقراری ارتباط و… میباشد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید!۰۹۰۱۱۱۲۲۵۲۲۰۹۰۲۲۸۶۰۹۳۶

هنگامی که ، یک فرد مبتلا به اوتیسم (ASD) به سختی متوجه حرفها و عملکردهای دیگران میشود و نمیتواند توجه و تمرکز خود را معطف به شخص یا چیز دیگری کند. آنها فرصت های برقراری ارتباط با دیگران را از دست می دهند و از این رو ممکن است نتوانند به راحتی حرف دیگران را بفهمند، یا قادر به رمزگشایی معنای زبان بدن و رفتار غیرکلامی دیگران نباشند.

بهترین گفتاردرمانی در ایران

برخی از مشکلات ارتباطی در افراد مبتلا به اختلال طیف اوتیسم چیست؟

مشکلات ارتباطی در افراد مبتلا به ASD در طول عمر متفاوت است. هر فرد مبتلا به اوتیسم (ASD) ممکن است با انواع مختلفی از مشکلات ارتباطی با توجه به ویژگیهای منحصر به فرد خود بروز کند، بنابراین ارزیابی با یک متخصص گفتاردرمانی خوب برای تعیین نوع مشکلات ارتباطی که فرد ممکن است به کمک نیاز داشته باشد، مهم است. بهترین گفتاردرمانان اولین اقدام خود را بر یک ارزیابی خوب و دقیق پایه ریزی میکنند. در زیر چند نمونه (اما نه جامع) از برخی از مسائلی که ممکن است بر ارتباطات افراد مبتلا به اوتیسم (ASD)، از کودک نوپا تا بزرگسالی، تأثیر بگذارد، آورده شده است.

برای کودکان نوپا، برخی از مشکلات ارتباطی که افراد مبتلا به اوتیسم (ASD) ممکن است با آن مواجه شوند عبارتند از:

  • عدم استفاده از ژست ها
  • استفاده از یک شخص به عنوان ابزار، به عنوان مثال، استفاده از دست کسی برای باز کردن یک شیشه
  • ارتباط چشمی ضعیف
  • عدم علاقه به دیگران، از جمله خانواده
  • عدم استفاده از کلمات، استفاده از صداهای کمی
  • پیروی نکردن از دستورالعمل های ساده مانند “بنشین”

برای کودکان پیش دبستانی، برخی از مشکلات ارتباطی که ممکن است افراد مبتلا به اوتیسم (ASD) با آن مواجه شوند عبارتند از:

  • نادیده گرفتن دیگران در اطرافشان
  • عدم توانایی در بازی ساختگی، به عنوان مثال، تظاهر به خوردن غذای نامرئی با قاشق.
  • در معاشرت با کودکان دیگر، بازی کردن با هم مشکل دارند
  • ناتوانی یا بی علاقه بودن برای بازگویی وقایع گذشته
  • داشتن مشکلاتی در استفاده از زبان، مانند استفاده از «من» برای «تو» و بالعکس، برای مثال، گفتن «شما بستنی می‌خوری» زمانی که او بستنی را می‌خورد.
  • پاسخ ندادن به دیگران در مکالمات یا فقط پاسخ دادن سطحی، مانند توقف مکالمه پس از پاسخ دادن به یک سوال و ادامه ندادن موضوع

در کودکان بزرگتر، نوجوانان و بزرگسالان، برخی از مشکلات ارتباطی که افراد مبتلا به اوتیسم (ASD) ممکن است با آن مواجه شوند عبارتند از:

  • اختلال در مهارت‌های اجتماعی، مانند شروع موضوعات گفتگوی ناخوشایند، گفتن چیزهایی که ممکن است دیگران را آزرده خاطر کند، نزدیکی بیش از حد به دیگران در حین صحبت کردن با آنها
  • اجتناب از تماس چشمی
  • ناتوانی در ایجاد و حفظ روابط با دیگران
  • یکی از ویژگی های اوتیسم (ASD) مهارت های ارتباطی ضعیف است. یک گفتاردرمانگر می تواند به مراقبان در توسعه مهارت های کمک به عزیزان مبتلا به اوتیسم (ASD) کمک کرده و از آنها حمایت کند.

 

بهرین مرکز گفتاردرمانی در تهران

گفتاردرمانی و اوتیسم

گفتاردرمانی چگونه به افراد مبتلا به اختلال طیف اوتیسم کمک می کند؟

برای ASD، تیمی از متخصصان در تخصص‌های مختلف معمولاً در ارزیابی و مدیریت این وضعیت مشارکت دارند. این معمولاً شامل  بهترین پزشکان، بهترین کاردرمانان، بهترین گفتاردرمانان ، و سایر تخصص های مرتبط در صورت لزوم، مانند فیزیوتراپیست می شود. گفتاردرمانان نقش مهمی در کمک به فرد مبتلا به اوتیسم (ASD) دارند تا توانایی های ارتباطی خود را به حداکثر برسانند و به پتانسیل کامل خود دست یابند. برای درک بیشتر در مورد گفتاردرمانی، می توانید مقاله ما در مورد  بهترین گفتاردرمانی در اوتیسم را در اینجا مشاهده کنید.

گفتاردرمانی برای افراد مبتلا به اوتیسم (ASD) از رویکردهای مختلفی برای درمان استفاده می کند. گفتاردرمان ابتدا یک ارزیابی جامع انجام می دهد، قبل از طراحی یک برنامه درمانی شخصی مناسب برای فرد.

 

 

بهترین گفتاردرمانی درتهران

 

 

گفتاردرمانی برای کودکان خردسال مبتلا به اوتیسم

برای کودکان کوچک‌تر مبتلا به اوتیسم (ASD)، درمان ممکن است بر بهبود مهارت‌های گفتاری و زبانی متمرکز شود که از مهارت‌های پیش‌نیاز ارتباط مانند توجه مشترک و تماس چشمی همانطور که در بالا ذکر شد شروع می‌شود. همانطور که یک کودک قبل از یادگیری راه رفتن باید ابتدا ایستادن را بیاموزد، گفتاردرمانی خوب نیز بر روی این مهارت های پیش نیاز برای ایجاد پایه های ارتباط تمرکز می کند. برای والدین و مراقبانی که اغلب به شدت درگیر هستند و در ایجاد ارتباط با کودک دچار مشکل شده اند بهترین گفتاردرمانی ممکن است این باشد از بازی و تعامل به عنوان وسیله ای برای کمک به کودک مبتلا به اوتیسم (ASD) استفاده کند.

یک گفتاردرمان خوب با داشتن برنامه درست و مدون که با هماهنگی بهترین متخصص گفتاردرمانی تدوین شده است خود را آماده برخورد با انواع بازخوردها که میشود از کودک انتظار داشت میکند.بهترین مرکز گفتاردرمانی به مرکزی گفته میشود که از قبل برنامه ای جامع برای عکس العمل های احتمالی از طرف کودک را داشته باشد.

 

بهترین مرکز گفتاردرمانی

 

گفتاردرمانی در اوتیسم برای افراد مسن

گفتاردرمانی برای افراد مسن‌تر مبتلا به اوتیسم (ASD) ممکن است شامل آموزش مهارت‌های گفتاری و زبانی اساسی باشد، مانند استفاده از کلمات و عبارات منفرد برای بیان خواسته‌های دیگران، پاسخ دادن به سؤالات ساده یا اظهار نظر.

همانطور که پیشرفت می کنند، درمان ممکن است بر درک چگونگی استفاده از زبان برای اهداف اجتماعی، مانند برقراری مکالمه با شخص دیگری، یا تشخیص قوانین ناگفته اجتماعی و مکالمه تمرکز کند. این می تواند شامل ماندن در موضوع در مکالمات، توانایی خواندن و درک زبان بدن، و یادگیری نحوه صحبت کردن به نوبت باشد.

برخی نیز ممکن است بر روی چشم انداز تمرکز کنند، یعنی درک اینکه دیگران چگونه ممکن است در هنگام وقوع رویدادهای خاص فکر یا احساس کنند. سپس به فرد مبتلا به اوتیسم (ASD) کمک می‌کند تا راه‌های سازگاری و واکنش مناسب برای حفظ ارتباط و ایجاد روابط با دیگران را بیاموزد.

برخی از افراد مبتلا به اوتیسم (ASD) ممکن است مدت زیادی طول بکشد تا صحبت کنند، یا ممکن است اصلا صحبت نکنند. برای چنین افرادی، هدف یادگیری اشکال جایگزین ارتباط است، مانند استفاده از حرکات یا تصاویر برای صحبت با دیگران. این اشکال ارتباطی می‌تواند از تابلوهای تصویر گرفته تا دستگاه‌های الکترونیکی یا برنامه‌های کاربردی در تبلت‌ها که می‌توانند با استفاده از دکمه‌هایی که معمولاً دارای تصویر یا نمادی هستند که انواع مختلف کلمات را نشان می‌دهند، گفتار تولید کنند. فرد یاد می گیرد که آنها را بشناسد و سپس از آنها برای برقراری ارتباط با دیگران استفاده کند.

در بهترین مرکز گفتاردرمانی باید تمامی تجهیزات بروز دنیا و آخرین متدهای روز دنیا مورد استفاده قرار بگیرد.گفتاردرمانان میتوانند با استفاده از این تجهیزات و متدهای روز دنیا راه بهبودی را آسان تر و سریعتر کنند.

بهترین زمان برای شروع گفتاردرمانی اوتیسم چه زمانی است؟

شروع جوانی به فرد مبتلا به اوتیسم (ASD)کمک می کند تا به حداکثر پتانسیل خود دست یابد و همچنین حمایت لازم را برای مراقبین فراهم می کند تا از سنین پایین به بهترین نحو به کودک خود کمک کنند. تحقیقات حاضر نشان می دهد که شروع درمان قبل از ۳ سالگی موثرترین است. با این حال، برای شروع و حمایت از فرد مبتلا به ASD، در هر سنی که باشد، هرگز دیر نیست. که البته بهترین متخصصان گفتاردمانی و کاردرمانی درمان قبل از ۳ سال را بهترین و طلایی ترین سن درمان میدانند.زیرا میتوانند با قرار دادن عادتهای درست و جلوگیری از آسیبهای ناشی از بالا رفتن سن مسیر بهتری را برای درمان طی کنند.

 

بهترین گفتاردرمان

بهترین متخصص گفتاردرمانی و کاردرمانی

برای گفتاردرمانی خوب مهم است که از بهترین متخصص گفتاردرمانی که سالها تجربه و دانش را به همراه آخرین متدهای روز دنیا در هم آمیخته و میتواند بهترین پیشنهادات و چگونگی درمان را به والدین عزیز دهد. و  در تمامی مراحل درمان نظارت دقیق خود را انجام دهد تا نکاتی که در مسیر بهبودی کم رنگ میشود را دوباره یادآوری کند.

بهترین مرکز گفتاردرمانی برای اوتیسم

یک مرکز خوب گفتاردرمانی که شامل بخشهای مختلفی برای کار با کودک میباشد میتواند یک گزینه مناسب و خوب برای گفتاردرمانی باشد.بخشهایی که میتواند برای کودک مفید باشد و یک مرکز خوب گفتاردرمانی نیز موجود است (سنسوری روم ، اتاق تاریک ، اتاق ماساژ ، بازی درمانی ، کار گروهی و….)که البته خیلی بهتر میباشد که از یک متخصص کاردرمانی در اوتیسم کمک بگیرید.

 

بهترین گفتاردرمانی در منزل

 

گفتاردرمانی درمنزل

گفتاردرمانی در منزل را میتوان یکی از بهترین گزینه های گفتاردرمانی دانست ، زیرا میتواند در محیطی که کودک در آن زندگی میکند و بیشترین مشکلات در آنجا رخ میدهد با انجام دادن بهترین گفتاردرمانی در منزل تا میزان خیلی زیادی از مشکلات کاست.و به کودک یاد داد تا نیازهای اولیه خود در منزل را برآورده کند و شروع به ارتباط با والدین نیز بکند.البته باید گفت گفتاردرمانی درمنزل باید با نظر و همچنین زیر نظر متخصص گفتاردرمانی انجام تا بتوان بهترین نتیجه را در قبال تلاشها گرفت.در بهترین مرکز گفتاردرمانی همیشه یک بخش به عنوان گفتاردرمانی در منزل تعبیه شده است تا همه هماهنگیها و رفع مشکلات و تعیین روند پیشرفت در انجا انجام شود.

 

بهترین مرکز تخصصی گفتاردرمانی

 

کلینیک خوب گفتار درمانی

ما در بهترین مرکز گفتاردرمانی و کاردرمانی خود که شامل بخشهای متنوع و در محیطی آرام و تمیز آماده خدمت رسانی به شما عزیزان هستیم .بهترین گفتاردرمانان و کاردرمانان به همراه بهترین متخصص گفتاردرمانی و کاردرمانی که از سالها تجربه و دانش برخوردار میباشد آماده میباشند تا فرزندان شما را با بهترین روشهای گفتاردرمانی و گفتاردرمانی آماده حضور هر چع بهتر در اجتماع بیرون کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *