آنچه باید در مورد بیش فعالی بدانید
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.
بیش فعالی حالتی از فعال بودن غیرعادی است. مدیریت آن برای افرادی که در اطراف فرد بیش فعال هستند، مانند معلمان، کارفرمایان و والدین، اغلب دشوار است. زیرا افراد بیش فعال از عدم تمرکز رنج میبرند و اغلب رفتارهای تکانشی دارند.
اگرفردی بیش فعالی داشته باشد، ممکن است به دلیل شرایط خود و نحوه واکنش مردم به آن مضطرب یا افسرده شود.
اگرفردی بیش فعالی داشته باشد، ممکن است به دلیل شرایط خود و نحوه واکنش مردم به آن مضطرب یا افسرده شود.
ویژگی های رایج بیش فعالی عبارتند از:
- حرکت ثابت
- رفتار خشونت آمیز
- رفتار تکانشی
- به راحتی منحرف شدن(عدم تمرکز)
اگر فرد بدون گذارندن درمان، در تلاش برای ثابت ماندن و تمرکز در انجام کار باشد، ممکن مشکلات دیگری پدیدار شود. بهعنوتن مثال، ممکن است:
- منجر به مشکلات در مدرسه یا کار شود
- تیرگی روابط با دوستان و خانواده
- منجر به تصادفات و جراحات می شود
- خطر سوء مصرف الکل و مواد مخدر در بزرگسالی را افزایش می دهد
بیش فعالی اغلب نشانه یک بیماری روانی یا جسمی است. یکی از شرایط اصلی مرتبط با بیش فعالی، اختلال بیش فعالی کمبود توجه (ADHD) است.
بیش فعالی (ADHD) باعث میشود فرد بی توجه و رفتارهای تکانشی انجام دهد.که بهتر است در سنین پایین تشخیص و درمان شود.اگرچه، در برخی از افراد در بزرگسالی تشخیص داده میشود. که باز جای نگرانی نیست میتوان با انجام بهترین کاردرمانی به بهبودی امیدوار بود.
اما تشخیص زود هنگام و انجام کاردرمانی و دارو درمانی بسیار مهم میباشد زیرا در نتیجه کلی بسیار تاثیر گذار است.
چه چیزی باعث بیش فعالی می شود؟
بیش فعالی می تواند ناشی از شرایط روحی یا جسمی باشد. به عنوان مثال، شرایطی که بر سیستم عصبی یا تیروئید فرد تأثیر بگذارد ممکن است به آن کمک کند.
شایع ترین علل عبارتند از:
- بیش فعالی
- پرکاری تیروئید
- اختلالات مغزی
- اختلالات سیستم عصبی
- اختلالات روانی
- استفاده از داروهای محرک، مانند کوکائین یا متامفتامین
نشانه های بیش فعالی چیست؟
کودکان مبتلا به بیش فعالی ممکن است در مدرسه مشکل تمرکز داشته باشند. آنها همچنین ممکن است رفتارهای تکانشی نشان دهند، مانند:
خارج از نوبت صحبت کردن
محو کردن چیزها
ضربه زدن به دانش آموزان دیگر
مشکل ماندن در صندلی خود
بزرگسالان مبتلا به بیش فعالی ممکن است تجربه کنند:
بازه توجه کوتاه
مشکل در تمرکز در محل کار
مشکل در به خاطر سپردن اسامی، اعداد یا تکه های اطلاعات
افرادی که دچار بیش فعالی هستند، امکان دارد دچار اضطراب و یا افسردگی نیز بشوند. که این درنتیجه بی توجهی به درمان و انجام ندادن مراحل درمان میباشد
در بسیاری از موارد، بزرگسالانی که بیش فعالی را تجربه می کنند، علائم آن را در کودکی داشته اند و بخاطر عدم آگاهی و انجام ندادن کاردرمانی در بیش فعالی و عدم استفاده از دارو در درمان آن در بزرگسالی با مشکلات بسیاری روبرو شده اند.
چگونه بیش فعالی تشخیص داده می شود؟
اگر شما یا فرزندتان بیش فعالی را تجربه می کنید، با پزشک متخصص بیش فعالی صحبت کنید. و در انجام بهترین کاردرمانی در بیش فعالی کوشا باشید.زیرا کاردرمانی در بیش فعالی موثرترین راهکار در درمان آن میباشد.
پزشک متخصص در بیش فعالی برای تشخیص بهتر بیش فعالی در مورد علائم، از جمله زمانی که شروع شد، سوال خواهد کرد. آنها در مورد تغییرات اخیر در سلامت کلی فرد و داروهایی که ممکن است مصرف کند می پرسند.
پاسخ به این سوالات به پزشک شما کمک می کند تا نوع بیش فعالی را که کودک تجربه می کند، تعیین کند. این به آنها کمک می کند تا یاد بگیرند که آیا بیش فعالی ناشی از یک بیماری جدید یا موجود یا یک عارضه جانبی دارو است.
پزشک شما همچنین ممکن است یک نمونه خون یا ادرار برای بررسی سطح هورمون فرد بگیرد. این به آنها کمک می کند تا متوجه شوند که آیا فرد عدم تعادل هورمونی دارد. به عنوان مثال، عدم تعادل هورمون تیروئید ممکن است باعث بیش فعالی شود.
مهم است که برای درمان موثر بیماری خود، یک تشخیص مناسب دریافت کنید.
بیش فعالی چگونه درمان می شود؟
اگر پزشک فکر می کند که بیش فعالی ناشی از یک بیماری زمینه ای است، ممکن است داروهایی برای درمان آن عارضه تجویز کند.
بیش فعالی ممکن است ناشی از یک بیماری روانی نیز باشد. در این صورت ممکن است پزشک متخصص فرد را به یک متخصص خوب کاردرمانی در بیش فعالی ارجاع دهد. متخصص ممکن است دارو، کاردرمانی یا هر دو را تجویز کند.
زیرا بهترین متخصص کاردرمانی بیش فعالی برای بهبودی سریع و بدون عوارض آن از تمامی امکانات بروز در زمینه درمان بیش فعالی استفاده کند.مانند سنسوری روم ، اتاق تاریک ،ماساژدرمانی ،بازی درمانی ،آب درمانی و…
تاثیرات کاردرمانی و گفتاردرمانی در بیش فعالی
درمان شناختی رفتاری (CBT)، کاردرمانی و گفتاردرمانی اغلب برای درمان بیش فعالی استفاده می شود.
هدف CBT تغییر الگوهای تفکر و رفتار فرد میباشد.زیرا باید در نحوه فکری و رفتاری فرد تغییرات اساسی ایجاد شود.
گفتار درمانی خوب شامل بحث در مورد علائم خود با یک درمانگر است. گفتاردرمانگر می تواند به شما کمک کند تا استراتژی هایی برای مقابله با بیش فعالی و کاهش اثرات آن ایجاد کنید. و همچنین اگر کودک دچار عدم ارتباط گیری کلامی باشد با گفتاردرمانی و بازی درمانی میتواند به نتایج مطلوب دست پیدا کند و از اضطراب در ارتباط رهایی پیدا کند.
بهترین کاردرمانی نیز میتواند در بسیار یاز موارد کمک کند مانند تمرکز، عدم رفتارهای تکانشی ، تسلط در رفتارهای جمعی ، ارتباط گیری و…
انجام بهترین گفتاردمانی در بیش فعالی به همراه بهترین کاردرمانی در بیش فعالی بسیار مهم میباشد. درمان شناختی رفتاری (CBT) نیز باید کنار این دو انجام شود.
تاثیرات دارو در بیش فعالی
دارو
ممکن است نیاز به مصرف داروهایی برای کمک به کنترل بیش فعالی داشته باشید. این داروها ممکن است برای کودکان یا بزرگسالان تجویز شود. آنها در افراد مبتلا به ADHD اثر آرام بخش دارند.
داروهای مورد استفاده برای درمان بیش فعالی عبارتند از:
دکس متیل فنیدات (فوکالین)
دکستروآمفتامین و آمفتامین (آدرال)
دکستروآمفتامین (دکسدرین، دکستروستات)
لیسدگزامفتامین (ویوانس)
متیل فنیدات (ریتالین)
برخی از این داروها در صورت استفاده نادرست ممکن است باعث ایجاد عادت شوند. پزشک یا متخصص سلامت روان شما مصرف داروی شما را کنترل می کند.
همچنین ممکن است پزشک به شما توصیه کند از محرک هایی که ممکن است باعث ایجاد علائم شوند، اجتناب کنید. برای مثال، ممکن است شما را تشویق کنند که از کافئین و نیکوتین خودداری کنید.
صحبت پایانی درباره بیش فعالی
اگر بیش فعالی درمان نشود، ممکن است آینده کودک را تحت تاثیر عوارض خود قرار دهد میتواند در کار، تحصیل و روابط شخصی دچار مشکلات بسیاری شود.
ولی با انجام کاردرمانی و گفتاردرمانی خوب در بیش فعالی و استفاده منظم از داروها میتواند درمان آن هم ممکن باشد و هم آینده ای درخشان را برای کودک رقم بخورد .
برای انجام بهترین کاردرمانی در بیش فعالی و بهترین گفتاردرمانی بیش فعالی زیر نظر بهترین متخصص در زمینه بیش فعالی در بهترین مرکز تشخیص و درمان بیش فعالی در ایران که سالها تجربه در زمینه درمان بیش فعالی دارد.میتوانید با یک تماس ساده و کمک گرفتن از مشاوران از همین امروز اینده ای دیگر را برای کودک خود رقم بزنید.
درمان می تواند به شما در مدیریت بیش فعالی و محدود کردن اثرات آن بر زندگی شما کمک کند.