بیش فعالی در کودکان

بیش فعالی در کودکان

بیش فعالی در کودکان

بیش فعالی نوعی اختلال است که در بین کودکان حدود ده درصد به آن مبتلا هستند. سعنی از بین هر ده کودک یک نفر از آن ها به اختلال بیش فعالی دچار است. چیزی که مهم است این است که خانواده ها باید این نکته را در نظر بگیرند، از آن جایی که کودکان وارتین ژنتیکی نسل های قبل از خود هستند، ممکن از به این اختلال به صورت ژنتیکی و ارثی دچار شوند. در زمان های گذشته از آن جایی که زندگی ساده تر بود، این گونه اختلالات تشخیص داده نمی شدند و معمولا مشکلی هم برای فرد به وجود نمی آوردند اما در حال حاضر از آن جایی که جامعه گسترش پیدا کرده و پویاتر شده است، وجود و بروز اینگونه اختلالات میتواند باعث کندی تعامل انسان با جامعه اطراف شود، به این ترتیب بیش فعالی در کودکان تا حد زیادی کودک را آزار میدهد. در ادامه مقاله توضیحاتی درباره بیش فعالی و نشانه های آن به شما عزیزان ارائه میکنیم.

نشانه بیش فعالی کودکان

در کودکانی که به اختلال بیش فعالی دچار هستند، معمولا سه نشانه مهم وجود دارد: پرتحرکی، بی توجهی و فراموشکاری.
پرتحرکی در کودکان بیش فعال: کودک پرتحرک بوده و برایش تحمل یک جا ماندن و ثابت ماندن بسیار سخت است و باید دائم در حال حرکت باشد. این نشانه در مدرسه بیشتر نمایان میشود. بیش فعالی در کودکان موجب بروز رفتارهای خاصی شده و که نظم کلاس را بهم میریزد و کودک قادر نیست که روی صندلی بنشیند و دائم تکان میخورد. انجام کارهای خطرناک و زیاد حرف زدن یکی دیگر نشانه های کودک بیش فعال است.
اختلال در توجه و تمرکز در کودکان بیش فعال: کودکان بیش فعال رویار پرداز هستند و برای انجام تکالیف مدرسه خود تمرکز ندارند که این بیش فعالی در کودکان به وجود آمدن مشکلاتی مثل عدم علاقه به درس و مدرسه در آن ها میشود. یکی از مواردی که در بیش فعالی در کودکان به آن برخورد خواهید کرد عدم درست نوشتن کلمات دیکته در مدرسه است در حالی که کودک همان کلمات را وقتی در خانه و با توجه مادر مینویسد، کاملا درست مینویسد.
فراموشکاری در کودکان بیش فعال: بیش فعالی در کودکان باعث میشود تا کودک وسایل خود را در مکان های مختلف جا بگذارد. همچنین اینکه کودک قادر نیست برای انجام کارهای خود برنامه ریزی کرده و مدام باید والدین برای کودک برنامه منظم تعیین کنند.

نشانه بیش فعالی کودکان

علت بیش فعالی در کودکان

بیش فعالی در هر سنی میتواند در کودکان بروز پیدا کند. دو دلیل عمده بروز اختلال بیش فعالی در کودکان عوامل ژنتیکی و وراثت میتواند باشد.
عوامل ژنتیکی: وراثت میتواند یکی از عوامل بروز بیش فعالی باشد. تحقیقات و آزمایشاتی نشان داده است که اگر یکی از والدین به بیش فعالی دچار باشد، به احتمال ۳۰ درصد این کودکان بیش فعال این اختلال را از والدین خود دریافت کرده اند.
عوامل محیطی: عواملی مثل سرب ناشی از دود اتومبیل ها، جیوه، آلودگی های صوتی، سیگار کشیدن و مصرف الکل در دوران بارداری، استرس، مصرف مواد غذایی که حاوی افزودنی های مصنوعی مثل شیرین کننده ها و یا رنگ های مصنوعی هستند و… همگی میتوانند احتمال اینکه نوزاد بیش فعال شود را افزایش میدهد.

درمان بیش فعالی در کودکان

بیش فعالی انواع متفاوتی دارد و روش های درمانی هم برای آن وجود دارد. برای درمان اختلال بیش فعالی چیزی که مهم است این است که پیش از هر چیز با متخصص در این زمینه مشورت کنید. درمان بیش فعالی در کودکان بدون دارو یکی از روش های درمانی است که معمولا در طولانی مدت اثر بهتری داشته و نسبت به روش های درمانی دارویی خیلی بهتر هستند. مهم ترین نکته ای باید در بحث درمان بیش فعالی درنظر بگیرید، این است که میزان آگاهی والدین، معلمان و اطرافیان از این اختلال میتواند تاثیر زیادی در روند درمان داشته باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره بیش فعالی و یا اوتیسم میتوانید سایر مقالات ما مثل مقاله ی اوتیسم چیست؟ را دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *