کاردرمانی

کاردرمانی

کاردرمانی چیست؟

کاردرمانی (OT) یک نوع خدمات تخصصی مراقبتی است که بر بهبود، توانایی و قابلیت انجام فعالت های روزمره افراد تمرکز می کند. در این نوع درمان از علوم مختلف مانند روانشناسی، فیزیولوژی و آناتومی جهت بهبود عملکرد بیماران استفاده می کنند. افرادی که از بدو تولد مشکل دارند، یا دچار عقب افتادگی ذهنی هستند، یا افرادی که بر اثر کهولت سن ناتوانی دارند برای رفع مشکلات خود به مراکز کاردرمانی مراجعه می کنند. هدف از کاردرمانی، بهبود توانایی بیمار است که بتواند هرگونه فعالیت فعالیت مهم و حیاتی را بطور مستقل انجام دهد.

کاربرد کاردرمانی برای کودکان

برخی از کودکان در موقع تولد با اختلالات عملکردی مواجه هستند که می بایست با کمک متخصص کاردرمانی (کاردرمانگر) آنها را برطرف کنند. روش هایی که کاردرمانگر برای بهبود کودک بکار می برد به شرح زیر است:
۱. پیشنهاد تهیه تجهیزات تخصصی مانند ویلچر، وسایل ارتباطی
۲. کمک به کودکان که مشکلاتی مربوط به حافظه و توجه دارند
۳. بهبود مهارت های حرکتی و توانایی برای نوشتن
۴. بهبود مهارت های توانایی حرکتی مانند پرت کردن اشیا
۵. بهبود هماهنگی چشم و دست برای غذا خوردن یا حمام کردن

جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید!۰۹۰۱۱۱۲۲۵۲۲۰۹۰۲۲۸۶۰۹۳۶

کاردرمانی در منزل و روش های مختلف آن

کاردرمانی در منزل، که اغلب با نام اختصاری و علمی OT شناخته می شود، یکی از موثر ترین روش های درمان بیمارانی است که، دچار اختلال های خاص ذهنی و جسمی هستند. این رشته، زیر مجموعه ای از رشته پیراپزشکی می باشد و ارائه دهنده خدمات توانبخشی و مراقبتی است. هدف اصلی از انجام کاردرمانی، بازگردان توانایی های فرد بیمار است تا بتواند فعالیت ها و امور زندگی اش را به طور مستقل انجام دهد. روش های مختلف کاردرمانی متناسب با نوع بیماری و گروه سنی بیماران تعیین می شود و همچنین انجام کاردرمانی در منزل، نسبت به کاردرمانی در مراکز دولتی و خصوصی موثر تر خواهد بود.

 

کاردرمانی در منزل

کاردرمانی در منزل چیست؟

کار درمانی را می توان یکی از زیر مجموعه های علوم پزشکی دانست. این فعالیت، در زمینه توانبخشی بیماران انجام می گیرد و موجب می شود تا بیماران بتوانند فعالیت ها و توانایی های قبل از ابتلا به بیماری را، به دست آورند. متخصصان کاردرمانی به صورت تخصصی برای یاری رساندن به بیماران، دوره های آموزشی را گذرانده اند و می توانند در منزل، فعالیت های توان بخشی را انجام دهند. کاردرمانی در منزل، یکی از بهترین راه های برگرداندن توانایی بیماران می باشد.
زیرا که محیط منزل می تواند استرس بیماران در حین درمان را کاهش دهد و به عنوان یک محیط شفا دهنده شناخته شود. از این رو درمان بیماران و برگرداندن توانایی های جسمی و ذهنی آن ها، با سرعت بیشتری به پیش می رود و نتیجه آن اثربخش تر خواهد بود. کاردرمانی هم برای بزرگسالان و هم برای کودکان مورد استفاده قرار می گیرد و در آن سعی شده است تا استقلال از دست رفته بیمار، به او برگردانده شود.

گفتاردرمانی در منزل

مشکلات و اختلالاتی که در صحبت کردن و گفتار افراد وجود دارد، ریشه در دوران کودکی آن ها دارد. از این رو بهتر است که در دوران کودکی، جلسات مربوط به گفتار درمانی انجام پذیرد. گفتاردرمانی یکی دیگر از زیر شاخه های کاردرمانی در منزل است و شناسایی این اختلال، اهمیت ویژه ای در درمان آن دارد. متخصصان کاردرمانی وظیفه دارند که این اختلال را شناسایی کنند و روش های درمانی مناسبی را برای درک، صوت و بلع کودکان به کار گیرند.

لازم است بدانید که کودکانی که دچار اختلالات گفتاری هستند، نمی توانند به سرعت و به راحتی، مانند سایر کودکان، با اطرافیان خود ارتباط برقرار کنند و عدم درمان به موقع این اختلال، موجب می شود که کودکان دچار اختلال های دیگری نظیر افسردگی و عدم اعتماد به نفس شوند. از این جهت بهره گیری از گفتاردرمانی در منزل و یا مراکز مربوطه، بسیار مهم و ضروری می باشد. کودکان با بهره گیری از گفتار درمانی، می توانند حجم صدا ها را کنترل کنند، با واج ها و صدا ها آشنا شوند و به کمک روش های درمانی بتوانند لکنت زبان خود را درمان کنند.

 

کاردرمانی در منزل برای کودکان

کاردرمانی در منزل برای کودکان

برخی از کودکان دچار اختلالاتی هستند که عملکرد و استقلال فردی آن ها را با مشکلات بسیار زیادی رو به رو می کند. در این هنگام، متخصصان کاردرمانی وارد عمل می شوند و با تشخیص اختلال کودکان، روش های درمانی مخصوصی را به کار می گیرند. متخصصان کاردرمانی کودکان، با متخصصان کاردرمانی بزرگسالان، عملکرد متفاوتی دارد. این متخصصان مهارت های عملکردی کودکان را بررسی می کنند و با روش های درمان، آن ها را افزایش می دهند تا از این طریق کودکان بتوانند زندگی مستقلی داشته باشند. البته در این میان، حضور و همکاری پدر ها و مادر ها نیز می تواند سرعت درمان کودکان دچار اختلال را افزایش دهد. اختلالاتی نظیر لکنت زبان و عدم گفتار صحیح، اوتیسم، نقص عضو، سوختگی و … در کودکان، نیاز شدیدی به کاردرمانی دارد.

 

توانبخشی در خانه برای سالمندان

کاردرمانی سالمندان

در دوران سالمندی، انسان دچار بیماری ها و اختلال های مختلفی می شود. به طور کلی عنوان سالمند، به افرادی تعلق می گیرد که بیشتر از ۶۰ سال سن دارند. این اختلالات اغلب به دلیل افزایش سن و تغییراتی که در بدن افراد مسن ایجاد می شود، به وجود می آیند. از این رو نیاز به کاردرمانی در منزل برای افراد سالمند در صورت بروز مشکلات ذهنی و جسمی، ضرورت می یابد. یکی از رایج ترین انواع کاردرمانی برای افراد سالمند، انجام فیزیوتراپی و ورزش های مخصوص برای توانبخشی جسمی و حرکتی می باشد.

آلزایمر از دیگر بیماری هایی است که می تواند در دوران سالمندی، گریبان گیر انسان ها شود. از این رو متخصصانی که در زمینه توانبخشی فعالیت می کنند، وظیفه دارند تا از افراد سالمندی که دچار آلزایمر هستند، نگهداری و مواظبت کنند و همچنین با انجام تمرینات و ورزش های مخصوصی، از پیشرفت بیماری آلزایمر در این افراد جلوگیری نمایند. همچنین این افراد با روش های مخصوصی، می توانند این بیماری ذهنی را نیز کاهش دهند. از دیگر وظایف درمانگران در منزل، رفع مشکلات اجتماعی سالمندان است. این افراد سازگاری اجتماعی سالمندان را افزایش می دهند و اعتماد به نفس از دست رفته آن ها را باز می گردانند.

همان طور که که در مطالب پیشین ذکر شد، متخصصان کاردرمانی، به صورت تخصصی در زمینه توانبخشی به تحصیل پرداخته اند. یکی از مهم ترین وظایف این افراد در کنار درمان بیماری ها و اختلال ها، تشویق افراد بیمار برای انجام قابلیت های قبلی خود می باشد. از این رو متخصصان کاردرمانی باید نقش یک دوست صمیمی را برای افراد بیمار ایفا کنند. داشتن مهارت های ارتباطی از دیگر ویژگی های اصلی متخصصان کاردرمانی می باشد. این افراد باید بتوانند با کودکانی که دچار اختلال های ذهنی هستند نیز ارتباط موثری برقرار نمایند.
از دیگر ویژگی هایی که متخصص کاردرمانی در منزل باید دارا باشد، توانایی حل کردن مسائل است. قدرت فیزیکی نیز نقش موثری در کاردرمانی برای بزرگسالانی که دچار اختلال های حرکتی و جسمی هستند، ایفا می کند. با وجود تمامی این ویژگی ها، داشتن ذات یاری رسان و صبر و حوصله، را می توان مهم ترین ویژگی برای یک متخصص کاردرمانی دانست لازم به یادآوری است که بهترین کاردرمانی در منزل انجام می گیرد و همکاری اعضا خانواده در کنار مسئولیت پذیری متخصصان، روند درمان را سرعت می بخشد.

 

کاردرمانی برای کودکان اوتیسم در منزل

اوتیسم عنوانی است که به یک سری اختلال های عصبی تعلق می گیرد. این بیماری یک بیماری مادرزادی است و هیچ گونه درمان قطعی برای آن عنوان نشده است. این بیماری به توجه بسیار زیادی نیاز دارد و با روش های مخصوص می توان علائم آن را در کودکان کاهش داد. باید توجه داشته باشید که علائم این بیماری بر روی هر کودکی متفاوت می باشد. به موجب این بیماری، کودکان از برقراری ارتباط و تعامل با دیگران عاجز هستند و در پردازش های حسی خود نیز دچار اختلال می باشند. کاردرمانی حسی برای کودکان در منزل، باعث می شود تا کودکان بتوانند حس های خود را به طور صحیح شناسایی کنند و موجب می شود تا واکنش های شدید آن ها در برابر صدا ها، کاهش پیدا کند. متخصصان کاردرمانی در منزل برای کودکان دچار اوتیسم، باید از صبر بسیار زیادی برخوردار باشند و مهارت ارتباط با این کودکان خاص را بلد باشند.

 

دکتر خوب اوتیسم

 

کاردرمانی برای بیماران فلج مغزی

فلج مغزی از دیگر بیماری هایی است که می تواند موجب از بین رفتن بسیاری از توانایی های فردی شود. افرادی که دچار این بیماری هستند، توانایی راه رفتن، برخاستن و نشستن ندارند. متخصصان کاردرمانی در منزل، سعی می کنند تا این بیماران را به زندگی برگردانند و با برنامه های ورزشی مخصوص، عضلات بدن این بیماران را تقویت می کنند تا بتوانند حداقل توانایی های انسانی خود را بازگردانند. درمانگران همچنین با روش های تخصصی، نیاز های عاطفی و اعتماد به نفس این بیماران را افزایش می دهند و آن ها را به حضور در اجتماع تشویق می کنند.