هر آنچه باید درباره اوتیسم و درمان آن بدانید

اوتیسم

اوتیسم اصطلاحا به فردی اطلاق می‌شود که از یک بیماری پیچیده عصبی و رفتاری رنج می‌برد که باعث ضعف در مهارت‌های ارتباط اجتماعی و گفتار او می‌شود. این اختلال منجر به بروز رفتارهای غیرمنطقی، لجبازی، سخت‌گیری و عصبانیت در فرد می شود. اختلال اوتیسم اوتیستیک (ASD) ممکن است فرد را به شدت تحت تاثیر قرار دهد و مانع از داشتن یک زندگی عادی شود.اگرچه شدت و علائم این اختلال در بیماران مختلف متفاوت است اما برقراری ارتباط با دیگران برای افراد مبتلا به اوتیسم بسیار مشکل است. آنها در بیان کلمات، حرکات یا حالات چهره مشکلات زیادی دارند. اگر میخواهید بدانید که اوتیسم چیست؟ با ما در ادامه مقاله همراه باشید.

فهرست مطلب

نگاه کلی به اختلال طیف اوتیسم

اختلال طیف اوتیسم یک اختلال رشدی است که بر روی رفتار و ارتباطات تاثیرگذار می باشد. اگرچه این اختلال در هر سنی قابل شناسایی است ولی با این حال به آن یک اختلال رشدی گفته می شود چرا که علائم آن به طور کلی در دو سال اول زندگی قابل شناسایی هستند.

درمان اوتیسم
بررسی روش های درمان اوتیسم

طبق راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی(DSM-5) یک راهنمای کلی توسط انجمن روانپزشکی آمریکا که برای تشخیص اختلالات روانی استفاده می شود ایجاد شده است. افرادی که با اختلال طیف اوتیسم درگیر هستند دارای موارد زیر می باشند:

  • مشکل در برقراری ارتباط و تعامل با دیگران
  • علایق محدود و رفتارهای تکراری
  • علائمی که به توانایی فرد در عملکرد صحیح در مدرسه، محل کار یا سایر زمینه های مختلف زندگی آسیب می رساند.

اوتیسم به عنوان یک اختلال طیفی شناخته می شود چرا که تنوع زیادی در نوع و شدت علائم آن وجود دارد. ASD یا اختلال طیف اوتیسم در همه گروه های قومی، نژادی و اقتصادی رخ می دهد. اگرچه این اختلال می تواند یک اختلال مادام العمر باشد اما درمان آن می تواند به میزان زیادی علائم و توانایی های فرد را بهبود دهد. آکادمی اطفال آمریکا توصیه می کند که همه کودکان از نظر اوتیسم بررسی شوند. همه مراقبین از کودکان باید باید اطلاعات کاملی درباره غربالگری و ارزیابی ASD داشته باشند و با پزشکان متخصص در این زمینه مشورت کنند.

اوتیسم

اوتیسم نیاز به درمان زیر نظر متخصصین حوزه اعصاب و روان دارد و میزان دانش و آگاهی والدین و سایر اطرافیان از اوتیسم و روش های درمان آن در روند بهبودی بسیار حائز اهمیت خواهد بود. برای تشخیص اوتیسم، کسب اطلاعات در مورد وضعیت کودک از والدین و مشاهده مستقیم رفتار او، امری الزامیست.

اگر کودک شما مبتلا به اوتیسم باشد، در بیشتر موارد با مهارت های اجتماعی، ارتباطی و عاطفی مشکل دارد. کودکان مبتلا به اوتیسم ممکن است رفتارهای خاصی را تکرار کنند و همچنین اینکه تغییر را در فعالیت های روزانه خود نپذیرند.

افرادی که مبتلا به اوتیسم هستند، روش های متفاوتی را برای یادگیری و واکنش به امور دارند. افراد دارای این اختلال باید زیر نظر پزشک متخصص حاذق تحت درمان باشند. اوتیسم در دو سالگی به صورت قطعی قاب تشخیص است اما بنابر میزان تخصص و مهارتی که متخصص دارد، میتوان از یک سالگی هم روند تشخیص اوتیسم را شروع کرد.

آمارها نشان می دهد که از هر ۱۰۰۰ کودک در ایالات متحده، ۶ کودک مبتلا به اوتیسم هستند و تعداد موارد تشخیص داده شده این اختلال به طور مداوم در حال افزایش است و خیلی از والدین هنوز اطلاعی درباره اوتیسم ندارند.
اگرچه هنوز علاج قطعی برای درمان آن وجود ندارد، اما درمان و تشخیص زود هنگام می تواند تغییر قابل قابل توجهی در زندگی کودکان مبتلا به این اختلال ایجاد و مانع از ورود آن ها به مرحله اوتیسم در بزرگسالان گردد. اوتیسم تمایل به ایجاد وراثت در خانواده ها دارد، اما الگوی وراثت معمولا ناشناخته است افراد مبتلا به تغییرات ژنی مرتبط با ASD به‌جای خود بیماری، به طور کلی خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهند.

بررسی اختلالات پردازش حسی در بیماران اوتیسم

اختلالات پردازش حسی یکی از ویژگی‌های معمول در افرادی است که دارای اختلال اوتیسمی هستند. این اختلال به معنای ناتوانی در درک و تفسیر درست و به موقع اطلاعات حسی می‌باشد. بسیاری از افراد با اوتیسم ممکن است به نورهای یکدست یا صداهای شدید حساسیت زیادی داشته باشند، در حالی که به تحریک‌های دیگر ممکن است بی توجه باشند.

علاوه بر این، برخی از افراد ممکن است مشکلاتی در مواجهه با ورودی‌های حسی داشته باشند، مانند عدم توانایی در تحمل بوهای مختلف یا حس مکمل نبودن در دست و پاکردن. این اختلالات می‌توانند بر فرآیندهای روزمره زندگی و تعامل اجتماعی تأثیر منفی بگذارند، اما استراتژی‌های درمانی و پشتیبانی موثر می‌توانند به بهبود این مشکلات کمک کنند.

علائم و نشانه های کلی اختلال طیف اوتیسم

افراد مبتلا به اختلال طیف اوتیسم در برقراری ارتباط و تعامل اجتماعی مشکل داشته و دارای علایق محدود و رفتارهای تکراری هستند. در ادامه قصد داریم لیستی از انواع رفتارهایی که در افراد مبتلا به این اختلال تشخیص داده می شود را به شما ارائه دهیم. البته باید به این نکته مهم توجه داشته باشید که همه افراد مبتلا به ASD همه رفتارها را از خود نشان نمی دهند اما اکثر آنها حداقل چند مورد از این رفتارها را از خود نشان می دهند.

راهکارهای درمان اختلالات پرداز حسی

بررسی تمامی راهکارها در ویدئو توسط متخصص توضیح داده شده است.

جهت مشاوره و دریافت نوبت با شماره های زیر تماس بگیرید.

توانبخشی

مشکل در ارتباطات اجتماعی و رفتارهای متقابل

  • برقراری تماس چشمی بسیار کم یا ناسازگار
  • تمایل به نگاه نکردن یا گوش ندادن به دیگران
  • به ندرت پیش می آید که این افراد با نشان دادن اشیا یا موارد دیگر به دیگران لذت بردن خود را به اشتراک بگذارند.
  • عدم پاسخگویی یا کند پاسخ دادن به افرادی که نام او را صدا می زنند یا سایر تلاش ها برای جلب توجه او
  • داشتن مشکل در ایجاد مکالمه
  • غالبا درباره موضوع مورد علاقه خود صحبت می کنند بدون توجه به عدم علاقه دیگران یا بدون دادن فرصتی برای پاسخگویی به دیگران
  • حالات چهره و حرکات او با آنچه که می گوید سازگاری چندانی ندارد.
  • داشتن صدای غیر معمول که ممکن است به صورت آواز یا شبیه به صدای ربات باشد.
  • مشکل در درک دیدگاه شخصی دیگران یا ناتوانی در پیشبینی یا درک اقدامات دیگران

اوتیسم

رفتارهای محدودکننده و تکراری در کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم

افراد مبتلا به اختلال طیف اوتیسم معمولا عادت دارند برخی از رفتارها را تکرار کرده یا رفتارهای غیرمعمولی داشته باشند. به عنوان مثال تکرار کلمات یا عبارات یا رفتاری به نام اکوالیا

از دیگر رفتارهای تکراری افراد مبتلا به اختلال طیف اوتیسم می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • داشتن علایق شدید دائمی به موضوعات خاص مانند اعداد، جزئیات یا حقایق علمی
  • داشتن علاقه بیش از حد روی تمرکز کردن روی حرکت اشیا یا قسمتی از یک شی خاص
  • ناراحت شدن از یک تغییر جزئی در یک روال عادی
  • این افراد ممکن است نسبت به سایر افراد به ورودی های حسی مانند نور، سروصدا یا درجه حرارت بیشتر یا کمتر واکنش نشان دهند.
  • افراد مبتلا به اختلال طیف اوتیسم همچنین ممکن است مشکلات خواب و تحریک پذیری را نیز تجربه کنند.
  • اگرچه افراد مبتلا به این اختلال چالش های مختلفی را تجربه می کنند اما ممکن است نقاط قوت بسیار زیادی نیز داشته باشند.

از جمله مهمترین نقاط قوت این افراد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • توانایی یادگیری جزئیات و به خاطر سپردن اطلاعات برای مدت زمان طولانی
  • قدرت بصری و شنیداری بسیار قوی که باعث می شود تا یادگیری از طریق این دو نقطه قوت برای آنها ساده تر شود.
  • این افراد در ریاضی، علوم، موسیقی و هنر عالی هستند.
مشکلات اوتیسم در کودکان
افراد مبتلا به اختلال طیف اوتیسم معمولا عادت دارند برخی از رفتارها را تکرار کرده یا رفتارهای غیرمعمولی داشته باشند

علل به وجود آمدن این اختلال در افراد

با وجود این که دانشمندان در حال حاضر علت دقیق به وجود آمدن اختلال طیف اوتیسم در افراد را پیدا نکرده اند ولی تحقیقات نشان می دهد که ژن ها می توانند همراه با تاثیرات محیطی در به وجود آمدن این اختلال بسیار تاثیرگذار باشند.

اگرچه در حال حاضر دانشمندان در حال تحقیق روی این موضوع هستند که چرا برخی از افراد به این اختلال دچار می شوند و برخی دیگر دچار نمی شوند ولی برخی از عوامل هستند که می توانند خطر ابتلا به این اختلال را افزایش دهند که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • داشتن خواهر یا برادری که به این اختلال دچار شده باشد.
  • داشتن والدین مسن تر.
  • داشتن شرایط ژنتیکی خاص( افرادی که دارای بیماری هایی مانند سندروم داون، سندروم X شکننده و سندروم Rett هستند بیشتر از سایر افراد در خطر ابتلا به این اختلال قرار می گیرند.
  • وزن بسیار کم در زمان تولد.
علل به وجود آمدن اوتیسم
تحقیقات نشان می دهد که ژن ها می توانند همراه با تاثیرات محیطی در به وجود آمدن این اختلال بسیار تاثیرگذار باشند

علائم اوتیسم

علائم اوتیسم در مبتلایان به این اختلال در بازه های سنی متفاوت،مختلف می باشد ما در این مقاله سعی می کنیم علائم چندین بازه سنی را بررسی کنیم.

۱- در کودکان خردسال

علائم اوتیسم در کودکان خردسال عبارتند از:
• وقتی نامشان را صدا می کنید، پاسخ نمی دهند.
• اجتناب از تماس چشمی.
• وقتی به آنها لبخند می زنید، لبخند نمی زنند.
• اگر طعم، بو یا صدای خاصی را دوست نداشته باشند بسیار ناراحت می شوند.
• حرکات تکراری، مانند تکان دادن دست، تکان دادن انگشتان یا تکان دادن بدنشان.
• به اندازه بچه های دیگر صحبت نمی کند.
• تکرار یک عبارات به صورت مکرر
همگی این موارد میتواند شامل علائم اوتیسم باشد.

۲- در کودکان بزرگتر

علائم اوتیسم در کودکان بزرگتر عبارتند از:
• به نظر نمی رسد بفهمد دیگران چه فکر یا احساسی دارند.
• گفتن احساسشان برایشان سخت است.
• علاقه شدید به داشتن یک روال روزانه تکراری و ناراحت شدن در صورت تغییر آن.
• داشتن علاقه بسیار شدید به موضوعات یا فعالیت های خاص.
• اگر از آنها بخواهید کاری انجام دهند بسیار ناراحت می شوند.
• دوست یابی برایشان سخت است یا ترجیح می دهند تنها باشند.
بنابراین تمامی موارد بالا به شما در تشخیص اوتیسم کمک کند.

۳- در نوجوانان

 توصیه میشود در زمینه ارزیابی حتما با بهترین متخصص کاردرمانی اوتیسم همکاری داشته باشید. زیرا با داشتن سالها تجربه و تخصص به بهتر تشخیص دادن اوتیسم و انواع طیفهای اوتیسم به روند درمان آن و جلوگیری از اتلاف وقت و هر چه زودتر تشخیص دادن آن کمک فراوانی کند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با مراحل درمان اوتیسم با استفاده از روش های مختلف کاردرمانی میتوانید به لینک رو به رو مراجعه کنید .

متخصص کاردرمانی اوتیسم میتواند یک برنامه مدون و با یک ضرب آهنگ معقول به بهتر شدن و حتی درمان اوتیسم کمک زیادی بکند.ما این اطمینان را داریم که با پیگیریهای متوالی و داشتن برنامه درست به همراه برگزاری کلاسهای مختلف بیشترین بازدهی را دردرمان اوتیسم کسب خواهیم کرد. 

علائم اختلال طیف اوتیسم در کودکان و نوجوانانی که به مدرسه می روند در بیشتر مواقع توسط والدین یا معلمان آنها تشخیص داده می شود و سپس ارزیابی این کودکان و نوجوانان توسط تیم متخصص آموزشی مدرسه انجام می شود. تیمی که در داخل مدرسه فعالیت دارد ممکن است ارزیابی اولیه را انجام دهد و سپس به کودکان و والدین آنها توصیه کند تا برای انجام آزمایش های بیشتر به پزشک یا متخصصانی که در حوزه ASD فعالیت دارند مراجعه کنند.

علاوه بر این والدین نیز ممکن است درباره مشکلات اجتماعی فرزند خود مانند مشکلات مربوط به ارتباط گیری با سایر افراد با این متخصصان صحبت کنند. این مسئله ارتباطی ممکن است شامل مواردی مانند مشکل در درک لحن صدا، حالات صورت یا زبان بدن باشد.

کودکان و نوجوانانی که به مدرسه می روند و با اختلال طیف اوتیسم درگیر هستند ممکن است در درک گفتار، طنز و کنایه با مشکل مواجه شوند. همچنین ممکن است والدین متوجه شوند که فرزندشان در ایجاد دوستی با همسالان خود نیز مشکل دارد.

البته در نوجوانان کمی کار سخت تر از نوازدان میباشد ولی با بهترین کاردرمانی و استفاده از روشهای روز دنیا و داشتن بهترین متخصصین درمان اوتیسم میتوانیم این مسیر را آسان تر کرده و فرد مبتلا به اوتیسم را به یک زندگی عادی تر راهنمایی کنیم.باید در نظر داشت داشتن بهترین تجهیزات کاردرمانی در اوتیسم میتواند کمک فراوانی در این زمینه کند.ما در مراکز خود با بهترین کاردرمانان خود به همراه بهترین تجهیزات و بهترین بخشهای درمان اوتیسم در کنار شما بوده و در تمامی مراحل شما را از روند پیشرفت درمان آگه میسازیم.

علائم اوتیسم در نوجوانان

• نوجوانان مبتلا به اوتیسم نسبت به محرک های مختلف مانند نور، صداها، بوها، لامسه و چشایی واکنش های عجیبی نشان می دهند.
• آنها از برخی صداها مانند صدای برگ ها یا پرندگان بسیار آشفته می شوند، زمانی که تغییر ناگهانی در محرک های حسی اطراف آنها ایجاد می شود، مانند نورهای روشن، صداهای بلند و لمس چیزهایی که در لمس خشن هستند، تحت تأثیر قرار می گیرند.
• یکی از مهم ترین نشانه های اوتیسم چیست؟ اینکه این افراد هیچ علاقه ای به سخنان افرادی که مستقیماً با آنها صحبت می کنند نشان نمی دهند. نوجوانان مبتلا به اوتیسم نمی توانند احساسات خود را به گونه ای بیان کنند که از نظر اجتماعی مورد قبول دیگران باشد و بدون هیچ توجیه روشنی شروع به جیغ زدن، گریه یا خندیدن می کنند.
• اگر نگران چیزی باشند، هیستریک و پرخاشگرانه رفتار می کنند، مانند گاز گرفتن، خراشیدن، ضربه زدن و له کردن اشیاء اطراف خود و ممکن است در چشم دیگران حرکات نامناسبی از خود نشان دهند، احتمالاً حضور برخی از مردم را نادیده می گیرند. بنابراین آنها دوستان زیادی ندارند، در برخی موارد آنها هیچ کس را ندارند.
• یکی دیگر از علائم و نشانه های اوتیسم چیست؟ اینکه آنها تمایل به نشان دادن رفتارهای وسواسی دارند، از طرف دیگر، نوجوانان مبتلا به اوتیسم در انجام کارهایی که نیازی به صحبت کردن آنها نیست، باهوش ترند، از جملات کوتاه استفاده می کنند و در هنگام صحبت کردن بر اساس دستور زبان، مشکلات زیادی دارند.
• در مورد وظایف بصری و فضایی رفتار قابل قبولی دارند، اما در مواجهه با سؤالات و کارهایی که نیاز به تفکر انتزاعی دارند، کارایی کمتری دارند. همچنین آنها در توضیح آنچه را که می بینند یا باید انجام دهند، مشکل زیادی دارند.

نشانه های این اختلال

برخی از نشانه های اوتیسم چیست؟ که ممکن است در بیمار ظاهر شود. این نشانه ها از جمله موارد زیر است:

اشتغال به موضوعات خاصاختلال در خلق و خو و واکنش های عاطفی، مانند اضطراب یا استرس بیش از حد
از کلمات یا عبارات عجیب و غریب استفاده می کنند.اضطراب شدید در مورد موقعیت های اجتماعی
کناره گیری اجتماعیاگر طعم، بو یا صدای خاصی را دوست نداشته باشد، بسیار ناراحت می شوند
عدم همدلی با دیگرانبه شدت روی یک موضوع تمرکز می کنند
حالت های غیر طبیعی بدن یا حالات صورتتاخیر در مهارت های حرکتی و زبانی
عدم درک قوانین اجتماعیتاخیر در مهارت های شناختی یا یادگیری
تعامل اجتماعی نامناسبتمایل به برنامه ریزی دقیق کارها قبل از انجام آنها
اختلالات خوابرای بیان نیازهای خود فریاد می زند یا گریه می کنند
مشکلات یادگیریمبتلا به اختلالات صرع یا تشنج
از بازی با کودکان دیگر خودداری می کنندمشکلات گوارشی مانند: یبوست
واکنش های غیرعادی در موقعیت های اجتماعینترسیدن، یا بیشتر از حد انتظار می ترسید

پس از تشخیص نشانه ها و علایم اوتیسم باید به راه های درمان اوتیسم اندیشید و به متخصصین این حوزه مراجعه نمود.

تشخیص بیماری و نشانه های اختلال اوتیسم
پس از تشخیص نشانه ها و علایم اوتیسم باید به راه های درمان اوتیسم اندیشید و به متخصصین این حوزه مراجعه نمود.

تشخیص اوتیسم

فرآیند ارزیابی و تشخیص یکی از اولین فرآیندها برای شناسایی اوتیسم و سپس انجام مداخله مناسب برای درمان زودهنگام است. فرآیند ارزیابی مستلزم تلاش، دقت و مشارکت تیمی در جمع آوری اطلاعات و قضاوت دراین مورد است.
مراحل ارزیابی و تشخیص اختلال اوتیسم چیست؟
• کسب اطلاعات در مورد وضعیت کودک:
در این مرحله اطلاعات، رفتارها و عادت های مربوط به کودک از والدین و یا پرستار او جمع آوری می شود.
• مصاحبه با والدین و مراقبین:
والدین و مراقبان منبع اطلاعات کودک هستند، برای کسب اطلاعات در مورد سلامت کودک و اطلاع از اینکه آیا او از هر گونه مشکل یا بیماری رنج می برد تاریخچه سلامت کودک و مادر در دوران بارداری جمع آوری می شود..
• مشاهده مستقیم رفتاری:
عکس العمل های کودک و رفتارهای او در موقعیت های خاص زیر نظر گرفته می شود. در این مرحله اطلاعات را می توان از طریق مشاهده و ابزارهای اندازه گیری مورد استفاده (جدول مشاهده تشخیصی برای اختلال اوتیسم و مقیاس درجه بندی اوتیسم کودکی) جمع آوری کرد.
• ارزیابی پزشکی:
علل این اختلال از دیدگاه پزشکی در کودک و همچنین وجود مشکلات سلامت مرتبط با آن مشخص می شود.
• ارزیابی شناختی:
سنجش عملکرد کودکان اوتیسم در مقایسه با کودکان عادی در همان بازه سنی. از جمله ابزارهای اندازه گیری مورد استفاده (مقیاس بیلی رشد نوزاد و مقیاس واژگان مصور پی بادی).
• ارزیابی رفتار انطباقی:
سسنجش توانایی کودک اوتیستیک مربوط به عملکرد اجتماعی و شخصی، خودکفایی و توانایی حل مشکلات در مقایسه با کودکان عادی است. از جمله ابزارهای اندازه گیری مورد استفاده (مرجعات مقیاس عاطفی اجتماعی وایلند در دوران کودکی و مقیاس های رفتاری استقلال).

تغییرات در تشخیص اختلال طیف اوتیسم

در سال ۲۰۱۳ نسخه تجدید نظر شده راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی(DSM) منتشر شد. این تجدید نظر شیوه طبقه بندی و تشخیص اختلال طیف اوتیسم را تغییر داد. با استفاده از نسخه قبلی DSM امکان تشخیص اختلالات افراد با استفاده از شرایط جداگانه زیر فراهم میشد:

  • اختلال اوتیسم
  • سندرم آسپرگر
  • اختلال رشدی فراگیر که به شکل دیگری مشخص نشده باشد(PDD-NOS)

در نسخه فعلی DSM یعنی DSM-5 این شرایط جداگانه در یک تشخیص به نام اختلال طیف اوتیسم ترکیب شده اند. برای مثال با استفاده از DSM-5 افرادی که قبلا مبتلا به سندرم آسپرگر بوده اند جز گروهی از افراد قرار می گیرند که به اختلال طیف اوتیسم مبتلا هستند. اگرچه امروزه تشخیص رسمی این اختلال تغییر پیدا کرده است اما در ادامه استفاده از اصطلاحاتی مانند سندرم آسپرگر برای توصیف خود یا شناسایی افراد مشکلی ندارد.

درمان اوتیسم

اوتیسم یا اختلال طیف اوتیسم یک اختلال عصبی-رشدی است که با مشکلات در ارتباطات اجتماعی، تعاملات اجتماعی و الگوهای رفتاری تکراری مشخص می ‌شود. این اختلال معمولاً در اوایل دوران کودکی تشخیص داده می‌ شود و می ‌تواند تأثیرات عمیقی بر زندگی فرد و خانواده ‌اش داشته باشد. اگرچه برای درمان اوتیسم راه حل قطعی وجود ندارد، اما تحقیقات و تجربیات بالینی نشان داده ‌اند که مجموعه ‌ای از مداخلات و درمان ‌ها می ‌توانند به بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا به اوتیسم کمک کنند. این درمان‌ ها بسته به نیازهای منحصر به فرد هر فرد و شدت اختلال متفاوت هستند و شامل روش ‌های مختلف رفتاری، دارویی و توانبخشی می ‌شوند. هدف از این مداخلات بهبود مهارت ‌های اجتماعی، افزایش توانایی ‌های ارتباطی، کاهش رفتارهای چالش ‌برانگیز و حمایت از استقلال و کیفیت زندگی فرد مبتلا به اوتیسم است.

بهترین زمان درمان اوتیسم

بهترین زمان برای شروع درمان اوتیسم بلافاصله پس از تشخیص اولیه است. تحقیقات نشان می‌ دهند که مداخلات زودهنگام، به ویژه در سال ‌های اولیه زندگی کودک، می ‌توانند تأثیرات مثبت قابل‌توجهی بر توسعه مهارت ‌های اجتماعی، ارتباطی و رفتاری داشته باشند. مغز کودکان در این سنین دارای بیشترین پلاستیسیتی است، به این معنی که توانایی بیشتری برای تغییر و سازگاری با تجربیات جدید دارد. بنابراین، شروع درمان در این دوره حیاتی می ‌تواند نتایج بهتری به همراه داشته باشد.

نکات مهم برای کمک به درمان اوتیسم

درمان اوتیسم یک فرآیند پیچیده و چند جانبه است که نیازمند رویکردهای متنوع و هماهنگ برای بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا به این اختلال و خانواده ‌های آن ‌ها است. اولین قدم در این مسیر تشخیص زودهنگام اوتیسم است که می‌ تواند به شروع زودتر درمان ‌ها و مداخلات منجر شود و در نتیجه، تأثیرات مثبتی بر رشد و توسعه فرد داشته باشد. پس از تشخیص، تهیه و اجرای برنامه ‌های درمانی شخصی ‌سازی شده بسیار اهمیت دارد. این برنامه‌ ها باید بر اساس نیازها و توانایی‌های منحصر به فرد هر فرد تنظیم شوند و ممکن است شامل آموزش مهارت ‌های اجتماعی، ارتباطی و زندگی روزمره باشد.

یکی از مؤثرترین رویکردهای درمانی، تحلیل رفتار کاربردی است که با استفاده از اصول علمی، به درک و تغییر رفتارهای ناپسند کمک می ‌کند. آموزش مهارت ‌های اجتماعی نیز بخش دیگری از درمان است که به کودکان و بزرگسالان مبتلا به اوتیسم کمک می‌ کند تا مهارت ‌های اجتماعی را یاد بگیرند و تمرین کنند.

روش های درمانی مختلف برای اختلال طیف اوتیسم

درمان اختلال طیف اوتیسم باید بلافاصله بعد از تشخیص آغاز شود. درمان زودهنگام این اختلال از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است چرا که مراقبت مناسب از افراد می تواند مشکلات آنها را به میزان زیادی کاهش دهد و در عین حال به آنها در یادگیری مهارت های جدید و استفاده بیشتر و بهتر از نقاط قوت خود کمک کند.

از آنجایی که طیف وسیعی از مشکلات و مسائل مختلف پیش روی افرادی است که مبتلا به اختلال طیف اوتیسم هستند در حال حاضر درمان قطعی برای آن وجود ندارد. همکاری والدین و خود فرد با پزشک و متخصصان می تواند به پیدا کردن یک روش درمانی مناسب کمک کرده و نتیجه بهتری را به همراه داشته باشد.

داروهای مختلف برای این اختلال

پزشکان و متخصصان ممکن است از دارو برای درمان برخی از علائم مربوط به اختلال طیف اوتیسم کمک بگیرند. با مصرف دارو فرد مبتلا به ASD ممکن است مشکلات کمتری را تجربه کند. از جمله مشکلاتی که در اثر استفاده از دارو ممکن است کمتر شوند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تحریک پذیری
  • پرخاشگری
  • رفتارهای تکراری
  • بیش فعالی
  • مشکلات مربوط به توجه و تمرکز
  • اضطراب و افسردگی
درمان اوتیسم با بازی
پزشکان و متخصصان ممکن است از دارو برای درمان برخی از علائم مربوط به اختلال طیف اوتیسم کمک بگیرند

درمان رفتاری و روانشناختی و درمان با استفاده از آموزش

افراد مبتلا به اختلال طیف اوتیسم ممکن است ممکن است به روانپزشکانی که در زمینه مداخلات رفتاری، روانی و آموزشی فعالیت دارند ارجاع داده شوند. این برنامه ها معمولا بسیار ساختاریافته و فشرده هستند و ممکن است شامل والدین، خواهرها و برادرها و سایر اعضای خانواده نیز باشند. برنامه های این چنینی می تواند در موارد زیر به افرادی که به این اختلال دچار شده اند کمک کند:

  • یادگیری مهارت های زندگی لازم برای داشتن یک زندگی مستقل
  • کاهش دادن رفتارهای چالش برانگیز
  • افزایش و بهبود نقاط قوت
  • یادگیری مهارت های اجتماعی، ارتباطی و زبانی

روش های دیگر برای کمک به افراد مبتلا به ASD

آموزش یک امر اساسی در درمان اوتیسم میباشد و استفاده از بهترین روشهای آموزشی اوتیسم در درمان آن بسیار کمک میکند.ناگفته نماند که با بهره گیری از بهترین مشاوارن و بهترین گفتاردرمانان میتوانیم در روند درمان سرعت بیشتری بکار بگیریم.

بهترین گفتاردرمانان اوتیسم میتوانند به مهارت کلامی و گفتاری و همچنین شناختی کمک کنند و بهترین مشاوران اوتیسم میتوانند در بهتر کردن عملکرد یادگیری و اختلالات رفتاری کمک کنند.

ما در مراکز خود با بهره گیری از بهترین گفتاردرمانان اوتیسم که با دانش بالا توانسته به عملکردی مناسب رسیده ایم و همچنین با بهترین مشاوارن اوتیسم خود در بهترین مرکز تخصصی درمان اوتیسم که در بخشهای تخصصی گوناگون به نتایج قابل ملاخظه ای رسیده ایم.

روش های مختلف برای کمک کردن به بیماران اوتیسم
آموزش یک امر اساسی در درمان اوتیسم میباشد و استفاده از بهترین روشهای آموزشی اوتیسم در درمان آن بسیار کمک میکند

بسیاری از برنامه ها و اپلیکیشن های اجتماعی وجود دارند که می توانند به افراد مبتلا به اختلال طیف اوتیسم کمک کنند. در ادامه سعی می کنیم برخی از مهم ترین این برنامه ها را به شما معرفی کنیم:

  • سعی کنید در شبکه های اجتماعی گروه های مربوط به اوتیسم را پیدا کرده و با افرادی که این اختلال را دارند در ارتباط باشید. به اشتراک گذاشتن اطلاعات و تجربیات می تواند برای بهبود شرایط افراد مبتلا به این اختلال بسیار کمک کننده باشد. علاوه بر این ممکن است به اشتراک گذاشتن تجربیات در زمینه روش های درمانی برای حل مشکلات مختلف نیز موثر واقع شود.
  • ضبط مکالمات و جلسات با معلمان و مربیان می تواند به شما کمک کند تا برنامه های مربوط به کودکان مبتلا به این اختلال را به شکل بهتری طراحی و تدوین کنید و بتوانید نتیجه بهتری را از این برنامه ها بگیرید.
  • حتما ارزیابی های صورت گرفته توسط متخصصان را نگهداری کنید تا بتوانید میزان پیشرفت افراد مبتلا به اختلال طیف اوتیسم را بررسی کنید و از این اطلاعات برای پیدا کردن بهترین روش های درمانی استفاده کنید.

نحوه مراقبت از کودکان اوتیسم

مراقبت از کودکان مبتلا به اوتیسم نیازمند صبر، درک و رویکردهای متنوع و هماهنگ است. کودکان مبتلا به اوتیسم معمولاً نیاز به یک محیط پایدار و قابل پیش‌ بینی دارند. ایجاد روتین‌ های منظم و تغییرات اندک در برنامه روزانه می‌ تواند به کاهش اضطراب آن ‌ها کمک کند. استفاده از تصاویر و نمودارهای برنامه روزانه نیز می‌ تواند مفید باشد. از روش‌ های ارتباطی مناسب با نیازهای کودک استفاده کنید.

 برخی کودکان ممکن است از گفتار استفاده کنند، در حالی که برخی دیگر از ابزارهای ارتباطی جایگزین مانند تصاویر، اشارات یا دستگاه‌ های ارتباطی بهره می ‌برند. مهم است که صبور باشید و به کودک زمان کافی برای پاسخ دادن بدهید. مهارت‌ های اجتماعی را به صورت تدریجی و در محیط ‌های مختلف آموزش دهید. بازی ‌های گروهی، داستان ‌های اجتماعی و نقش ‌بازی ‌ها می‌ توانند به کودکان کمک کنند تا مفاهیم اجتماعی را بهتر درک کنند و تمرین کنند.

مرکز اوتیسم تهران

اکثر والدین وقتی تشخیص داده می شود که فرزندشان اوتیسم دارد، بلافاصله به دنبال پاسخگویی به سوالاتی همچون: اوتیسم چیست؟ و بهترین پزشک و مرکز درمان اوتیسم در تهران کجاست، می گردند و ممکن است بسیار مضطرب شوند.
انتخاب یک کلینیک توانبخشی، ماهر و معتبر از ابتدا کمک زیادی به خروج فرزندتان از این وضعیت می کند، وضعیتی که به نظر شما بزرگ و پیچیده است، اما در واقع اینگونه نیست.
مراکز تخصصی درمان در تهران در طول سالیان کودکان زیادی را درمان کرده و آن ها را قادر به انجام وظایفاشان همچون دیگران کودکان نموده است.
این مراکز باید خدمات اصلی زیر را ارائه بدهند:
• ارائه خدمات جامع و تخصصی مراقبت های بهداشتی برای کودکان مبتلا به اختلالات اوتیسم.
• اجرای طرح های تحقیقاتی در زمینه اختلالات اوتیسم
و اهداف زیر را هم در برنامه کاری خویش قرار بدهد
• انطباق، کاربرد و ترویج روش های درمان و توانبخشی اختلالات اوتیسم در ایران
• کاهش سن تشخیص اختلالات اوتیسم در کشور
• بالا بردن سطح اطلاعات عمومی در مورداین اختلال.
• ایجاد نهادهای عمومی برای حمایت از حقوق کودکان اوتیسم

هیچ معاینه پزشکی برای تشخیص ASD وجود ندارد، اما یک متخصص اوتیسم مراقبت های بهداشتی واجد شرایط، به عنوان مثال یک متخصص اطفال رشد، روانپزشک کودک، یا روانشناس بالینی و حرفه ای، از ابزار غربالگری تایید شده بر اساس سابقه رشد و نظارت بر رفتار کودک برای تشخیص این بیماری استفاده می کند.

برنامه کاری متخصص اوتیسم :

متخصص بر مجموعه ای از مراحل و استراتژی ها برای درمان اوتیسم تکیه می کند:
۱- مرحله آزمایش کودک و شناخت رفتارهای منفی و تحلیل کامل رفتار او توسط متخصصین
۲- اولین مرحله درمان از چندین جلسه تشکیل می شود، مرحله درمانی که شامل انواع جلسات از جمله (رفتار کلامی – تحصیلی – حسی – ….) است که انواع جلسات بر اساس رفتار و کمبودهای کودک و برنامه کاری جامع انتخاب و گسترش داده می شوند.
۳- پس از چند جلسه، دوباره رفتار کودک توسط متخصص اوتیسم تجزیه و تحلیل شده تا میزان رشد و کمبودهای او را کشف کرده و پس از مرحله اولیه یک برنامه اقدام جدید تهیه می گردد.

نتیجه گیری

اوتیسم یک نوع اختلال میباشد که برای درمان آن باید اقدامات لازم را انجام داد تا افراد اوتیسم از زندگی بهتری برخوردار باشند.ما در مراکز خود که دارای دو شعبه در تهران با بهترین کادر درمانی که شامل بهترین کاردرمانان و بهترین گفتاردرمانان و بهترین مشاوران روانشناسی و یک تیم مدیریتی مجرب و متخصص که همواره در تمام جزییات و روند پیشرفت بیمار کنار خانواده بیمار بوده و با بهره گیری از دانش روز بهترین کاردرمانی اوتیسم ایران را راه اندازی کرده ایم.و با داشتن بیش از ۱۵ سال سابقه در زمینه تخصصی اوتیسم به پیشرفتهای قابل ملاحظه ای در این زمینه رسیده ایم.

ما با داشتن بهترین متخصصین کاردرمانی و توانبخشی که همگی با بهره گیری از دانش روز و استفاده از تجهیزات مناسب و با کیفیت و مجهز کردن مراکز به بخشهای تخصصی و تکنولوژیک مثل سنسوری روم ، اتاق تاریک و… که همگی با آخرین متدهای روز دنیا تجهیز شده اند توانسته ایم مسیر آینده را روشن تر از قبل ببینیم و در این مسیر همراه شما عزیزان دستاوردهای بیشتر و چشمگیرتری را متصور شویم.

۵/۵ - (۲ امتیاز)

3 دیدگاه در “هر آنچه باید درباره اوتیسم و درمان آن بدانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *