یکی از اختلال هایی که برخی از افراد به آن دچار هستند، اختلال بیش فعالی است. افرادی که به این مشکل یا مشکلاتی مانند کمبود توجه و.. دچار هستند، معمولا در صحبت و ارتباط برقرار کردن با دیگران دچار مشکل می شوند و در صحبت کردن این افراد تاخیر هایی ایجاد می شود. از روش های بسیار موثر برای درمان اختلال بیش فعالی، گفتار درمانی و کاردرمانی است. این درمان ها به فرد در بهبود و حمایت هرگونه مشکل در گفتار یا ارتباط با دیگران، کمک شایانی می کند. افرادی که مبتلا به بیش فعالی یا کمبود توجه هستند در جامعه و ارتباط برقرار کردن با دیگران دچار مشکلاتی می شوند و گفتار درمانگر سعی در بهبود این رابطه دارد. در ادامه به بررسی بهتر اختلال بیش فعالی و درمان آن به کمک گفتار درمانی می پردازیم.
فهرست مطلب
- ۱ اختلال بیش فعالی چیست؟
- ۲ اختلال بیش فعالی باعث بروز چه مشکلاتی می شود؟
- ۳ جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید!۰۹۰۱۱۱۲۲۵۲۲–۰۹۰۲۲۸۶۰۹۳۶
- ۴ تشخیص اختلال بیش فعالی از روی علائم
- ۵ چه عواملی باعث بیش فعالی می شود؟
- ۶ گفتار درمانی چیست؟
- ۷ به چه کسانی گفتار درمانگر گفته می شود؟
- ۸ کار درمانی چیست؟
- ۹ گفتار درمانی و کار درمانی چگونه باعث درمان اختلال بیش فعالی می شوند؟
- ۱۰ بهترین مرکز گفتار درمانی
اختلال بیش فعالی چیست؟
بیش فعالی در واقع به افزایش حرکات، فعالیت های بدنی و پرت شدن حواس در کوتاه مدت گفته می شود. افرادی که به اختلال بیش فعالی دچار هستند، به راحتی حواسشان پرت می شود. این افراد در تمرکز کردن روی یک موضوع ناتوان هستند و رفتار های پرخاشگرانه از خود نشان می دهند. افرادی که به بیش فعالی مبتلا هستند بطور معمول علائمی مانند: بی قراری و حرکت مداوم، سرگردان بودن در امور، زیاد صحبت کردن و مشکل داشتن برای شرکت در جلسات آرام مانند مطالعه و.. دارند.
بیش فعالی به راحتی قابل تشخیص نیست اما کاردرمانگر به راحتی می تواند اختلال بیش فعالی را با بررسی های لازم تشخیص دهد. ممکن است در نظر شما رفتار و حرکت کودک افراطی باشد اما گفتار درمانگر بیش فعالی را تشخیص ندهد؛ اما برخی از کودکان هستند که فعالیتی بیشتر از سایر کودکان همسن خود دارند در این افراد اختلال بیش فعالی به راحتی قابل تشخیص است. بیش فعالی بیشتر اوقات باعث اختلال در دوست یابی و برقراری ارتباط با دیگران در کودکان می شود از این بایت برای درمان آن باید به بهترین مرکز گفتار درمانی مراجعه کنید.
اختلال بیش فعالی باعث بروز چه مشکلاتی می شود؟
در بیشتر مواقع بی توجهی به درمان اختلال بیش فعالی باعث بروز مشکلات زیادی در جامعه برای فرد می شود. بطور مثال کودکی که به بیش فعالی دچار است در انجام کار های زیر دچار مشکل می شود:
- در انجام تکالیف مدرسه به جزئیات تکالیف بی دقت بوده و اشتباهات فاحشی در نوشتن تکالیف انجام میدهد.
- توانایی تمرکز کردن در انجام بازی ها و کار ها را ندارد.
- گوش ندادن به صحبت های شما حتی در مواقعی که مستقیم با او صحبت می کنید.
- حرف دیگران را گوش نمی دهند و در انجام کار های روزانه خود موفق نیستند.
- کارها و فعالیت های خود را نمی توانند سازماندهی کنند.
- از انجام کارهایی که نیاز به تمرکز کردن دارند مانند تکالیف مدرسه و خانه و… اجتناب می کنند و فراری هستند.
- گم کردن وسایل شخصی خود مانند اسباب بازی، لوازم مدرسه و…
- حواس پرتی در انجام کارها
- فراموشی در انجام کارها
اختلال در بیش فعالی به راحتی با گفتاردرمانی و کاردرمانی قابل درمان است. اگر نشانه هایی از بیش فعالی در کودک خود دیدید او را فورا به بهترین مرکز کاردرمانی ببرید.
تشخیص اختلال بیش فعالی از روی علائم
همانطور که گفتیم در بیشتر مواقع تشخیص اختلال بیش فعالی کار ساده ای نیست و بهترین گفتار درمان می توانید آن را تشخیص دهد. اما برخی از علائم هستند که با دانستن آنها ممکن است بتوانید بیش فعالی اطرافیان خود را تشخیص دهید و برای درمان به بهترین متخصص کاردرمان بیش فعالی مراجعه کنید. برخی این علائم موارد زیر هستند:
- بی توجهی: یکی از علائم شایع در اختلال بیش فعالی بی توجهی است. بطور مثال کودکانی که به بیش فعالی دچار هستند علاقه ای به شرکت در کارهایی که نیازمند تمرکز و ثابت ماندن هستند، ندارند. این افراد در انجام کارهای روزمره دچار بی توجهی و فراموشی می شوند و نباید این علائم را نادیده گرفت.
- داشتن انرژی زیاد
- خستگی ناپذیر بودن
- دائما در حال حرکت هستند و نمی توانند ثابت بمانند
- نمی توانند به درستی با دیگران ارتباط برقرار کنند.
- لجباز هستند.
- مشکل در خوابیدن
چه عواملی باعث بیش فعالی می شود؟
دلایل زیادی برای به وجود آمدن اختلال بیش فعالی در کودکان و بزرگسالان وجود دارد ولی یکی از مهم ترین دلیل ها، ژنتیک است. سایر علت هایی که باعث به وجود آمدن این اختلال می شوند مواردی مانند: سیگار کشیدن و مصرف نوشیدنی های الکلی در دوران بارداری، استرس و اضطراب مادر در دوران بارداری، نداشتن تغذیه ای درست در دوران بارداری، مسمومیت بارداری و… هستند.
برخی از افراد می پندارند که رفتار والدین می تواند باعث بروز بیش فعالی در فرزندان شود اما این تفکر کاملا اشتباه بوده و مواردی که در بالا نام بردیم باعث بروز این مشکل می شود. تنها راه مطمئن برای درمان اختلال بیش فعالی مراجعه به بهترین گفتار درمان بیش فعالی در مراکز معتبر است.
گفتار درمانی چیست؟
گفتار درمانی اقدامی است که طی آن گفتار درمانگر مشکلات ارتباطی و اختلالات گفتاری بیمار را مورد بررسی و درمان قرار می دهد. گفتار درمانی توسط اشخاصی به نام گفتار درمانگر که آسیب شناسان گفتار هستند، صورت می گیرد. این اشخاص از تکنیک های گفتار درمانی برای بهبود ارتباط افرادی که به اختلال بیش فعالی، اویم لکنت زبان و… دچار هستند، استفاده می کنند.
به چه کسانی گفتار درمانگر گفته می شود؟
اشخاصی که گفتار درمانی را انجام می دهند، آسیب شناسان اختلال در گفتار و توانایی های فردی برای انجام کار های روزمره هستند. این افراد در جهت شناسایی مشکلات افراد در ارتباط با دیگران، بیش فعالی، اوتیسم و درمان آنها تحصیل کرده اند. کار درمانگران و گفتار درمانگر ها حداقل باید مدرک کارشناسی ارشد در این زمینه را داشته باشند. همچنین این اشخاص پس از دریافت مدرک خود باید در آزمونی جهت گرفتن مجوز دولتی برای کار در مراکز گفتار درمانی شرکت کنند.
کار درمانی چیست؟
کاردرمانی نوعی درمان در روانشناسی است که فرد چگونگی بهتر زندگی کردن را یاد می گیرد. در کار درمانی، کاردرمانگر سعی دارد با انجام فعالیت های درمانی ناتوانی های بیمار را درمان کند. کار درمانی یکی دیگر از روش های درمان اختلال بیش فعالی است. در این روش درمان با کنترل حرکات بیمار و انجام روش های درمانی نوین، بیش فعالی را درمان می کنند.
کار درمانی برای افرادی که طی یک حادثه بخشی از بدن خود را از دست داده اند و توانایی انجام فعالیت های روزانه خود را ندارند بسیار مناسب است. بطور کلی این روش درمان، برای افرادی که در انجام کار های روزانه خود عاجز هستند و نمی توانند برای انجام کار ها تمرکز کنند، بسیار مناسب است. اکنون این سوال پیش می آید که گفتاردرمانی و کاردرمانی چگونه باعث درمان بیش فعالی می شوند؟
گفتار درمانی و کار درمانی چگونه باعث درمان اختلال بیش فعالی می شوند؟
بهترین گفتار درمان، زمانی که بیمار به او مراجعه می کند بررسی های اولیه برای متوجه شدن شدت اختلال بیش فعالی را انجام می دهد. پس از صحبت کردن گفتار درمانگر با بیمار و والدین آن و انجام بررسی های دقیق، بهترین گفتار درمانی را برای بیمار تجویز کرده و این فرد بسته به شدت بیش فعالی و میزان توانایی های بیمار، از روش های درمانی مختلفی استفاده می کند. درمان ها با انجام رویکرد های رفتاری مناسب و تقویت نقاط قوت بیمار انجام می شود. تمامی کار درمانگران، با آموزش های لازم و بررسی دقیق بیمار می خواهند مطمئن شوند که بیمار از تمام توانایی های خود استفاده می کند. همچنین این افراد با خانواده بیمار رابطه نزدیکی برقرار می کنند و از آنها می خواهند که بیمار را پشتیبانی و حمایت کرده و با دادن تکنیک و استراتژی های از خانواده ها می خواهد که به بهبود وضعیت بیمار کمک کنند.
اصلی ترین هدف گفتار و کاردرمانی در درمان اختلال بیش فعالی، کمک به تمرکز بهتر بیمار به امور و برقراری ارتباطی خوب با دیگران در جامعه است. گفتار و کاردرمانی بهترین روش برای درمان مشکلات گفتاری، زبانی، بیش فعالی و…. است. با مراجعه به بهترین کلینیک های روانشناسی و استفاده از بهترین کاردرمانی بیش فعالی، مشکلات خود را برطرف سازید.
بهترین مرکز گفتار درمانی
با توجه به مطالبی که خدمت شما گفتیم، بهترین و موثر ترین روش درمان بیش فعالی، گفتار درمانی است. پیش از مراجعه به پزشک و انجام گفتار درمانی ابتدا باید بهترین متخصص کاردرمان بیش فعالی و یک مرکز معتبر بیابید. مراجعه به مراکز خوب و معتبر گفتار درمانی به شما برای درمان بیماری هایی مانند بیش فعالی، اوتیسم و، لکنت زبان و…. کمک بسیار زیادی می کند. مراکز بسیار زیادی در ایران وجود دارد که گفتار درمانی و کاردرمانی را انجام می دهند اما یکی از بهترین آنها در شهر تهران واقعه است. اگر شما هم برای درمان اختلال بیش فعالی خود یا فرزندتان به دنبال یک مرکز معتبر هستند، از سایت ما دیدن کنید. در این سایت مراکز معتبر گفتار درمانی به همراه توضیحات لازم ارائه داده شده است.