درمان یکپارچگی حسی در کودکان اوتیسم

کاردرمانی

کودکان اوتیسم با اختلالات و مشکلات زیادی روبرو هستند. مهمترین اختلال اوتیسم که نیاز مبرم به کاردرمانی حسی  دارد اختلال در یکپارچگی حسی میباشد.انجام فعالیت های کاردرمانی در اختلال حسی منجر به توسعه بخشیدن توانایی کودک در مابقی زمینه ها میشود. مراکز ما که میتوان آنرا از پیشگامان کاردرمانی حسی در ایران دانست از بهترین متخصص کاردرمانی ایران جناب آقای دکتر حسینی بهره میبرد که با داشتن سالها تجربه، از اولین کاردرمانان حسی ایران نیز بوده اند توانسته بهترین کاردرمانان را در دو مرکز کاردرمانی در شرق و غرب تهران گرد هم بیاورد و یک تیم درمانی بسیار ماهر را تشکیل دهد.

درمان یکپارچگی حسی برای کودکان اوتیسم چیست؟

 

همه ما با استفاده از حواس خود دنیا را پردازش می کنیم. چه در حال نشستن، راه رفتن، صحبت کردن یا خوردن باشیم، بیش از یکی از حواس ما درگیر است تا هر عمل متناسب با آن هماهنگ و درک شود. پس چه اتفاقی می افتد اگر حواس کودک به آرامی عمل نکند؟ خوب، در آن زمان است که ممکن است کودک نیاز به درمان یکپارچگی حسی (SIT) را داشته باشد.

برخی از کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم (ASD) در پردازش اطلاعات حسی و ادغام محرک های حسی دچار اختلال میباشند. برای اینکه حواس، کارکرد بیشتری داشته باشند، اغلب به درمان نیاز است.

یکی از انواع درمان، درمان یکپارچگی حسی (SIT) است. درمان یکپارچگی حسی تحت نظر بهترین کاردرمانی حسی (OT) قرار می گیرد که توسط بهترین کاردرمانگران OT واجد شرایط ارائه می شود. SIT مداخلات و استراتژی هایی را ارائه می دهد که برای کمک به کودکان مبتلا به اوتیسم که در پردازش محرک های حسی مشکل دارند، طراحی شده است.

اختلال ضعف در ورودی حسی می تواند منجر به اضطراب شود و برای کودکان اوتیستیک که قادر به صحبت کردن نمیباشد، و نمیتوانند مشکلات خود را بیان کنند بسیار استرس زا باشد، بنابراین درمان کلیدی است.

بیایید نگاهی دقیق‌تر به تعریف یکپارچگی حسی بیندازیم، همچنین SIT چیست و چگونه می‌تواند به کودکان مبتلا به اوتیسم کمک کند.

بهترین مرکز کاردرمانی اوتیسم

 

یکپارچگی حسی چیست؟

هنگامی که محرک خاصی مانند شنوایی، لامسه، چشایی و بویایی با حواس شما تماس پیدا می کند. سیستم عصبی شما این محرک ها را دریافت و تفسیر می کند – این فرآیند به عنوان یکپارچگی حسی شناخته می شود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید!۰۹۰۱۱۱۲۲۵۲۲۰۹۰۲۲۸۶۰۹۳۶

فعالیت‌های مختلف نیاز به حواس چندگانه دارند که به طور همزمان عمل می‌کنند – برای مثال زمانی که کودک در حال غذا خوردن است، حس بویایی او فعال می‌شود تا کودک تشخیص دهد که چه می‌خورد. در همین حال، حس شنوایی او به طور طبیعی صدای پس زمینه را فیلتر می کند، حس بینایی کودک نیز فعال می شود. به آن حس لامسه اضافه کنید که کودک را از بافت غذا آگاه می کند. با این حال، اگر هر یک از این حواس بیش از حد یا کمتر از حد تحریک شود (همانطور که اغلب در کودکان مبتلا به اوتیسم وجود دارد)، میل کودک برای خوردن تحت تأثیر قرار می گیرد و ممکن است از غذا لذت نبرد.

بهترین مرکز کاردرمانی اوتیسم

کم واکنشی/تحریک کمتر حسی

کودکان اوتیسمی هستند که کم واکنشی دارند. این کودکان معمولاً به نظر نمی رسد به محرک های حسی که برای دیگران قابل توجه است پاسخ دهند. کودکان مبتلا به اوتیسم که نسبت به محرک های حسی کم واکنش نشان می دهند به دنبال محرک های حسی برای افزایش برانگیختگی خود هستند. به طور معمول، این به عنوان رفتارهای تکراری ظاهر می شود. اغلب شرکت در فعالیت های متمرکز برای آنها دشوار است زیرا دائماً نیاز دارند نیازهای حسی خود را تامین کنند.که اغلب رفتارهای تند و مخرب دارند و این رفتارها به عنوان رفتارهای ” مخرب ” با ” هبجانی ” طبقه بندی کرد.

واکنش بیش از حد / تحریک بیش از حد حسی

در بیشتر موارد، کودکان اوتیستیک با حساسیت بیش از حد واکنشی اغلب بیش از حد هوشیار هستند، بیش از حد برانگیخته می شوند، کنترل احساسات منفی برایشان مشکل است، و همچنین از انجام برخی کارهای روزمره اجتناب می کنند. هنگامی که آنها ورودی بیش از حد را احساس می کنند، تمایل به عقب نشینی یا “خاموش شدن” دارند. فعالیت های گروهی یا فعالیت های اجتماعی  اغلب ممکن است طاقت فرسا باشد. به همین دلیل، این کودکان اغلب به عنوان “خجالتی” شناخته می شوند.

فرق نمی کند که کودک شما در کدام دسته قرار دارد در هر دو صورت کودک شما نیار به بهترین کاردرمانی حسی دارد.به این دلیل میگوییم بهترین کاردرمانی کپارچگی حسی که این اختلال حسی بسیار مهم میباشد. در صورت عدم درمان این اختلال نمیتوان انتظار بهتر شدن کودک و گسترش توانایی های او را داشت.

برای همین منظور مراکز ما با برخورداری از بهترین متخصص کاردرمانی ایران جناب آقای دکتر حسینی و بهترین تجهیزات و بخشهای درمانی که در یک برنامه منظم منجر به سریع درمان شدن کودک شما میشود.بهترین تیم درمانی ایران نیز ما را در این مسیر یاری میکنند.

 

بهترین مرکز کاردرمانی اوتیسم

 

سه سطح یکپارچگی حسی کدامند؟

تئوری یکپارچگی حسی توسط کاردرمانگر آمریکایی آنا جین آیرس ارائه شد. نظریه آیر پیشنهاد می کند که توسعه یکپارچگی حسی در سه سطح اتفاق می افتد. سیستم لمسی، دهلیزی و حس عمقی.

سیستم لمسی: اطلاعاتی مانند نور، لمس، درد و فشار را تغذیه می کند و اینها برای درک و آگاهی ما از محیط خود مهم هستند.

سیستم دهلیزی: در گوش داخلی قرار دارد و به تشخیص حرکت یا تغییرات در وضعیت بدن کمک می کند.

سیستم حس عمقی: مسئول آگاهی ناخودآگاه شما از بدن شما در فضا است. این شامل ماهیچه ها، مفاصل و تاندون های شما می شود.

هنگامی که کودک با یک شی بازی می کند، حس لامسه خود را درگیر می کند که به او در مورد بافت شیء می گوید و همچنین ورودی بصری آنها را که اطلاعات مربوط به اندازه، رنگ و شکل را تغذیه می کند. از سوی دیگر، سیستم حس عمقی اطلاعاتی را همراه با اطلاعات مربوط به عضلات و مفاصل شما در رابطه با بقیه بدن شما به مغز می فرستد. هنگامی که کودک با یک شی بازی می کند، سیستم حس عمقی اطلاعاتی در مورد حرکات دست او به او می دهد. سیستم دهلیزی اطلاعاتی در مورد تعادل و حرکت ارائه می دهد، به عنوان مثال، زمانی که کودک شما در حال چرخش است یا در حال چرخیدن است. حس دهلیزی او در حال بازی است که نقش بررنگی ایفا میکند.

 

 

بهترین مرکز کاردرمانی اوتیسم

 

تاثیر اختلال در این سیستم های حسی

سیستم لمسی: هنگامی که سیستم تاکتیکی کودک تحت تأثیر قرار می گیرد، ممکن است با کناره گیری از هرگونه تماس فیزیکی، امتناع از خوردن غذای بافت دار، اجتناب از لمس شن یا رنگ و/یا اجتناب از انواع خاصی از لباس پاسخ دهد.

سیستم دهلیزی: هنگامی که کودک شما به تحریک دهلیزی حساس است، می تواند از طریق ترس از استفاده از تاب، سرسره، بالا رفتن از پله ها، یا در خزیدن و راه رفتن بیان شود. به طور معمول، این کودکان به عنوان “دست و پا چلفتی” تصور می شوند. از سوی دیگر، زمانی که کودک فاقد تحریک دهلیزی باشد (سیستم دهلیزی کم واکنش)، ممکن است در رفتارهای خود پرخاشگر به نظر برسد. برای مثال، این کودکان تمایل دارند اغلب بپرند یا بچرخند.

سیستم حس عمقی: هنگامی که کودکی دارای سیستم حس عمقی ضعیفی است، هنگام ایستادن یا راه رفتن یا نشستن نسبت به خود بی اطلاع است و برای دستکاری اشیاء کوچک تلاش می کند.

بهترین مرکز کاردرمانی اوتیسم

 

کاردرمانی یکپارچگی حسی برای اوتیسم چیست؟

SIT یک برنامه مداخله محور کودک است که توسط بهترین کاردمانی حسی انجام میشود و هدف آن بهبود ادغام اطلاعات حسی در کودکان مبتلا به اوتیسم با استفاده از فعالیت های غنی از حس است تا آنها بتوانند با ورودی های حسی سازگارتر شوند. کاربرد درمان یکپارچگی حسی به اهداف هر فرد بستگی دارد. این به این دلیل است که هر فرد مبتلا به اوتیسم سطوح مختلفی از محرک های حسی را تجربه می کند.

دو نوع مدولاسیون حساسیت حسی وجود دارد که درمان یکپارچگی حسی را هدف قرار می دهد، یعنی حساسیت کم واکنشی و بیش واکنشی. هنگامی که کودک چالش هایی را با تحریک بیش از حد (بیش از حد واکنش پذیری) یا کمتر از حد (کم واکنش پذیری) تجربه می کند، ممکن است در زمینه های زیر با مشکل مواجه شود: رشد حرکتی درشت، رشد حرکتی ظریف، رشد گفتار و زبان، مهارت های اجتماعی و توجه به کاردرمانی یکپارچگی حسی برای کودکان اوتیستیک که تمام این زمینه های دشوار را هدف قرار می دهد تا به عملکرد کودک کمک کند.

بهترین مرکز کاردرمانی اوتیسم

 

تکنیک های یکپارچه سازی حسی چیست؟

هدف درمان یکپارچگی حسی توسعه سیستم حسی کودک برای برانگیختن پاسخ‌های انطباقی از طریق فعالیت‌های بازی است. فعالیت های بازی می تواند شامل استفاده از تاب، ترامپولین یا سرسره باشد. تکنیک SIT معمولاً توسط  بهترین کاردرمانگران واجد شرایط انجام می شود که نقش آنها درگیر کردن کودک برای شرکت در یک سری فعالیت های پردازش حسی چالش برانگیز است.

کاردرمان با والدین و همچنین سایر پزشکان کار می کند و استراتژی هایی را با هدف کمک به واکنش بیش از حد یا کم واکنشی کودک ایجاد می کند. در نهایت، فرآیند درمان یکپارچگی حسی به دنبال توسعه سیستم یکپارچگی حسی کودک و هدف قرار دادن اختلال عملکرد است. برنامه مداخله ای کودک محور متناسب با هر فرد مهم است زیرا تجربیات هر کودک مبتلا به اوتیسم با یکدیگر متفاوت و منحصر به فرد است.

بهترین مرکز کاردرمانی اوتیسم

 

اقدام درست برای درمان یکپارچگی حسی

چندین مطالعه نشان داده اند که درمان یکپارچگی حسی در درمان مشکلات حسی در کودکان اوتیستیک موثر است. نتایج یک مطالعه نشان داد که از طریق درمان یکپارچگی حسی، چندین کودک مبتلا به اوتیسم تغییرات قابل توجهی در رفتار مهارت‌های حرکتی داشتند. این نشان می دهد که درمان یکپارچگی حسی به طور مستقیم بر عملکرد سیستم عصبی تأثیر می گذارد، توانایی آن را برای تنظیم و بازیابی بهبود می بخشد، که در نهایت منجر به رفتارهای سازگارانه می شود.

شواهد از اثربخشی SIT برای کودکان مبتلا به اوتیسم که مشکلات حسی را تجربه می کنند صحبت می کند. والدینی که به دنبال یادگیری بیشتر هستند باید با یک کاردرمانگر واجد شرایط که در زمینه یکپارچگی حسی آموزش دیده است، مشورت کنند، اگر فرزندشان برای تنظیم ورودی حسی خود مشکل دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *