بهترین و موثرترین روش های درمانی برای درمان اوتیسم

اختلال طیف اوتیسم

بهترین مرکز کاردرمانی، رفتاردرمانی و گفتاردرمانی و سایر روش های توانبخشی در اوتیسم در ایران

در دنیای امروز اوتیسم یک اختلال ناشناخته نمی باشد، بهترین روشهای درمانی از کاردرمانی و گفتاردرمانی گرفته تا انواع مختلف درمانهای دیگر به کمک کودکان اوتیسم آمده و توانسته دست آوردهای بسیار خوبی داشته باشند.در بهترین مراکز کاردرمانی ما با مدیریت جناب آقای دکتر حسینی سیانکی تمامی این روشها که در این مقاله به آن میپردازیم به طور کاملا پیشرفته و بروز انجام میشود.

 

در این مقاله اطلاعات کاملی از انواع درمانهای موثر در اوتیسم برای شما جمع آوری شده است، به طور حتم این مقاله میتواند بسیار مفید برای شما باشد.با هم در ادامه مخوانیم:

بهترین مرکز کاردرمانی اوتیسم

 

بهترین و موثرترین درمان‌های اوتیسم که از سنین پایین شروع شود. مداخلات اولیه بهترین میزان موفقیت را ارائه می دهند.

درمان های اوتیسم عبارتند از:

  • تحلیل رفتار کاربردی (ABA).

  • تحلیل رفتاری شناختی (CBT).

  • کار درمانی.

  • گفتار درمانی.

  • کاردرمانی جسمی (فیزیوتراپی)

  • تغذیه درمانی.

این درمان‌ها اغلب در یک برنامه درمانی برای مراقبت کامل و مستمر ترکیب می‌شوند.

در حالی که همه این درمان ها می توانند برای افراد مبتلا به اوتیسم مفید باشند، درمان ABA به عنوان درمان اولیه برای اوتیسم در نظر گرفته می شود.

درمان برای هر فرد مبتلا به اوتیسم فردی است. رویکردی وجود ندارد که برای همه کارساز باشد. در نهایت، هر کودک از یک برنامه مراقبت ویژه که مستقیماً با نیازها و پیشرفت آنها تنظیم شده است، بهره مند خواهد شد.

بررسی اجمالی اوتیسم

اوتیسم یک اختلال رشدی است و شیوع آن در جهان همچنان در حال افزایش است. این اختلال از هر ۵۴ کودک، ۱ کودک را تحت تاثیر قرار می دهد.

این بیماری در ۱۸ ماهگی قابل تشخیص است، اگرچه تشخیص ها در حدود ۲ سالگی قابل اعتماد در نظر گرفته می شوند. اکثر کودکان در حدود سن ۳ سالگی تشخیص داده می شوند. هر چه زودتر تشخیص داده شود و مداخلات و درمان ها شروع شود، نتایج طولانی مدت بهتری خواهد داشت.

بدین منظور بهترین راه رفتن به بهترین مرکز کاردرمانی و گفتاردرمانی اوتیسم و تشخیص زودهنگام و شروع درمان میباشد.

علائم اوتیسم شامل مسائل ارتباطی، نقص در مهارت های اجتماعی و مسائل رفتاری، جسمی و عاطفی است. هدف درمان اوتیسم بهبود عملکرد در هر یک از این مناطق است.

بهترین کاردرمانی و گفتاردرمانی در بیش فعالی

 

 

دسته بندی های درمان اوتیسم

درمان اوتیسم می تواند روش ها و روش های مختلفی را در بر گیرد. اوتیسم یا اختلال طیف اوتیسم (ASD)، می تواند طیف گسترده ای از شدت و ناتوانی را به همراه داشته باشد. در حالی که برخی از افراد ممکن است فقط علائم خفیف داشته باشند، برخی دیگر ممکن است از ناتوانی قابل توجهی رنج ببرند. در نتیجه درمان باید مختص هر فرد باشد.

تیم درمان اوتیسم کودک ممکن است شامل متخصصان مختلفی باشد، مانند:

  • متخصصان اطفال رشدی.
  • روانشناس یا روانپزشک کودک.
  • آسیب شناسان گفتار و زبان.
  • کاردرمانگران.
  • درمانگران ABA
  • فیزیوتراپیست ها
  • متخصصان تغذیه

درمان اوتیسم معمولاً به چهار دسته اصلی تقسیم می شود:

  1. رویکردهای رفتاری و ارتباطی: این شامل درمان ABA، درمان شناختی رفتاری (CBT)، فناوری کمکی، گفتار درمانی، کاردرمانی و آموزش مهارت های اجتماعی است.
  2. دارو: هیچ دارویی برای درمان اوتیسم طراحی نشده است. داروها می‌توانند برای مدیریت علائم خاص مؤثر باشند، اما این رویکردهای دارویی به دلیل پتانسیل عوارض جانبی معمولاً آخرین راه حل هستند.
  3. رویکردهای غذایی: این شامل تغذیه درمانی است.
  4. تکنیک های طب مکمل و جایگزین (CAM): این تکنیک ها فراتر از طب سنتی است. آنها باید با احتیاط استفاده شوند زیرا به طور بالقوه می توانند آسیب بیشتری نسبت به سود داشته باشند. هرگز یک درمان جایگزین را بدون مشورت با پزشک کودک خود شروع نکنید

 

بهترین کاردرمانی و گفتاردرمانی در بیش فعالی

 

 

 

انواع درمان

چندین نوع خاص از درمان وجود دارد که هدف آنها بهبود علائم اوتیسم است.

  1. کاردرمانی جسمی (فیزیوتراپی) مهارت های حرکتی و تون عضلانی را توسعه می دهد.
  2. کاردرمانی مهارت های اساسی عملکرد زندگی را می آموزد و تقویت می کند.
  3. گفتار و زبان درمانی توانایی تشکیل کلمات و برقراری ارتباط با دیگران را افزایش می دهد.
  4. تغذیه درمانی تغییرات رژیم غذایی را برای تقویت سلامت کلی اعمال می کند.
  5. درمان‌های رفتاری (CBT و ABA) به اصلاح افکار، احساسات و اعمال برای ایجاد مهارت‌ها و تقویت رفتارها کمک می‌کنند.

درمان ها اغلب در یک برنامه درمانی کلی ترکیب می شوند. به عنوان مثال، کودکی که با زبان، مهارت های حرکتی و فعالیت های مرتبط با عملکرد روزمره مبارزه می کند، از ترکیبی از گفتار درمانی، کاردرمانی جسمی (فیزیوتراپی) و کاردرمانی بهره می برد. درمان ABA تقریباً بخشی از هر طرح درمانی اوتیسم خواهد بود.

 بهترین تحلیل رفتار کاربردی (ABA)

تحلیل رفتار کاربردی (ABA) یکی از پرکاربردترین روش‌های درمانی برای درمان اوتیسم است.

درمان بر تقویت رفتارهای مثبت و در عین حال کاهش رفتارهای منفی یا ناخواسته تمرکز دارد. از مثبت اندیشی برای کمک به کودکان برای یادگیری مهارت های جدید زندگی، مدیریت علائم اوتیسم و درک بهتر آنچه از آنها انتظار می رود استفاده می کند.

این روش درمانی مبتنی بر شواهد اثربخشی و میزان موفقیت بالایی را در بهبود توانایی‌های فکری، اجتماعی شدن، رفتار سازگارانه و مهارت‌های ارتباطی ثابت کرده است. درمان ABA می تواند برای افراد در تمام سطوح طیف اوتیسم مفید باشد.

بخشی از زیبایی ABA این است که بسیار انعطاف پذیر است. می‌توان آن را با توجه به نقاط قوت و ضعف خاص هر کودک دارای اختلال، با تمرکز بر روی اینکه چه رفتارهایی باید تغییر کند و کدام رفتارها باید تقویت شوند، تنظیم کرد. تقویت از طریق پاداش، رفتارهای مورد نظر را تشویق می کند، بنابراین کمک می کند این تغییرات در طول زمان باقی بماند.

ABA زمانی موثرتر است که قبل از ۴ سالگی شروع شود. این یک رویکرد درمانی سختگیرانه است و معمولاً بیش از ۲۰ ساعت در هفته درمان فشرده را شامل می شود. نتایج یک شبه به دست نمی‌آیند، اما خانواده‌هایی که به برنامه درمانی متعهد هستند، نتایج چشمگیری را مشاهده می‌کنند.

 

بهترین مرکز کاردرمانی و گفتاردرمانی در اوتیسم

 

 

 

 

بهترین مرکز رفتاردرمانی در ایران با بیش از ۱۷ سال سابقه کار در ایران با بهترین کاردرمانان و متخصصان رفتاردرمانی (ABA) با بهترین تجهیزات و بخشهای متنوع تحت مدیریت جناب آقای دکتر حسینی سیانکی آماده ارائه بهترین خدمات درمانی اوتیسم به شما عزیزان میباشد.

شمارهای تماس:

۰۹۰۱۱۱۲۲۵۲۲

۰۹۰۲۲۸۶۰۹۳۶

 

 

 

اهداف ABA در درمان اوتیسم

ABA مهارت های خاصی را هدف قرار می دهد و به مراجعه کننده کمک می کند تا به اهدافی که توسط درمانگر مشخص شده است، از جمله:

  • تقویت مهارت های اجتماعی
  • زبان و توانایی های ارتباطی بهتر.
  • افزایش توانایی های شناختی و تحصیلی.
  • بهبود مهارت های حرکتی.
  • توانایی انجام خودمراقبتی.
  • افزایش استقلال.

 

والدین با یک تحلیلگر رفتار تایید شده توسط دکتر متخصص اوتیسم (BCBA) برای شناسایی اهداف ABA کار خواهند کرد. درمانگر به والدین می آموزد که چگونه این مهارت های آموخته شده را در خانه تمرین کنند و چگونه به بهترین نحو از کودک اوتیستیک خود حمایت کنند.

ABA یک درمان تطبیقی است که به طور کلی میتواند همزمان هم در مرکز کادرمانی و هم در خانه انجام  شود. تکنسین های رفتار ثبت شده (RBTs) طرح درمانی را که توسط توسط دکتر متخصص اوتیسم  (BCBA) طراحی شده است، انجام می دهند. والدین دروس را با تمرین منظم تقویت می کنند. دروس آموخته شده در خانه سپس در محیط های دیگر مانند مدرسه یا سایر محیط های عمومی اعمال می شود.

 

بهترین کاردرمانی و گفتاردرمانی در بیش فعالی

 

 

 

انواع ABA در اوتیسم

انواع مختلفی از ABA وجود دارد.

  1. مداخله رفتاری فشرده اولیه (EIBI): درمان EIBI در جلسات بسیار ساختار یافته به کودکان خردسال (سن ۵ سال یا کمتر) در جلسات انفرادی یا تنظیمات گروهی کوچک داده می شود.
  2. آموزش پاسخ محوری (PRT): جلسات در محیط منظم کودک مانند خانه انجام می شود. PRT بر بهبود زمینه های اصلی توسعه مانند انگیزه، خود مدیریتی، شروع های اجتماعی و پاسخ به نشانه های متعدد تمرکز دارد. سپس مهارت‌هایی که ایجاد می‌شوند را می‌توان در تنظیمات متعدد به کار برد.
  3. رفتار و حمایت مثبت (PBS): هدف این درمان تعیین ریشه رفتارهای مشکل ساز و سپس ایجاد تغییرات مثبت است. رویکرد تغییر اغلب شامل تغییر محیط است.
  4. آموزش آزمایشی گسسته (DTT): نشان داده شده است که این استراتژی آموزشی برای کودکان مبتلا به اوتیسم به خوبی کار می کند. با DTT، مهارت ها به صورت گام به گام و کنترل شده آموزش داده می شوند و یک کار بزرگتر را به بخش های کوچکتر تقسیم می کنند. بازخورد مثبت برای کمک به کودک در استفاده از مهارت های تازه آموخته شده داده می شود.

این رویکردها همگی زیر چتر ABA قرار می گیرند و برای برخی از کودکان بهتر از سایرین کار می کنند. درمانگر مسائل رفتاری کودک را ارزیابی می کند و سپس رویکردی را انتخاب می کند که بهترین کار را برای او داشته باشد. BCBA همچنین به طور منظم پیشرفت کودک را ارزیابی می کند تا مشخص کند آیا تغییراتی در رویکرد درمانی لازم است یا خیر.

مزایای درمان ABA:

  • بر تقویت مثبت تمرکز می کند
  • قابل استفاده در تنظیمات مختلف
  • بسیار سازگار است
  • به طور خاص برای هر کودک طراحی شده است
  • درصد موفقیت بالایی دارد
  • کل خانواده را درگیر می کند
  • اهداف خاص را دنبال می کند و مهارت های جدیدی ایجاد می کند
  • می تواند همراه با بسیاری از درمان های دیگر برای رفع علائم اوتیسم استفاده شود

معایب بالقوه درمان ABA:

  • برای موثر بودن نیاز به درمان طولانی مدت دارد
  • ممکن است پرهزینه باشد، اگرچه معمولاً توسط بیمه پوشش داده می شود

 

بهترین مرکز کاردرمانی و گفتاردرمانی در بیش فعالی

 

 

 

درمان شناختی رفتاری (CBT)

درمان شناختی رفتاری یک روش درمانی مبتنی بر شواهد با موفقیت ثابت شده در مدیریت اختلالات اضطرابی، افسردگی، سوء مصرف الکل و مواد مخدر، بیماری های روانی شدید، اختلالات خوردن و مسائل مربوط به روابط است.

مقدمه CBT این است که به فرد کمک کند الگوهای افکار و احساسات منفی را بشناسد، بیاموزد که چه چیزی آنها را تحریک می کند و چگونه اینها با اقدامات مخرب ارتباط دارند. با یادگیری اینکه چگونه خودآگاه تر شود، فرد می تواند راهبردهایی برای مقابله و ابزارهایی برای تغییر رفتارهای منفی به رفتارهای مثبت تر بیاموزد.

CBT همچنین می تواند به عنوان نوعی درمان اوتیسم مورد استفاده قرار گیرد و به افراد مبتلا به اوتیسم کمک کند تا با اضطراب کنار بیایند، احساسات خود را بشناسند و موقعیت های اجتماعی را بهتر مدیریت کنند. مانند ABA، CBT برای اوتیسم برای تمرکز بر نقاط قوت و ضعف خاص کودک طراحی شده است.

هنگامی که CBT برای درمان اوتیسم استفاده می شود، در مراحل خاصی با اهداف تعریف شده بسیار ساختار یافته است. اهداف توسط درمانگر و با مشورت مراجع و خانواده آنها تعیین می شود.

CBT برای همه مبتلایان به اوتیسم کار نمی کند و کاربرد آن تا حد زیادی به شدت اختلال بستگی دارد. این می تواند یک درمان مفید برای کودکان مبتلا به اوتیسم با عملکرد بالا باشد و به کاهش علائم اوتیسم و اضطراب کمک کند.

مزایای CBT:

  • درمان مقرون به صرفه
  • می تواند به تنظیم عاطفی کمک کند
  • به مسائل ثانویه مانند اضطراب می پردازد
  • به تشخیص ارتباط بین افکار، احساسات و اعمال کمک می کند

 

معایب بالقوه CBT:

  • با نگرانی های ثانویه بیشتری نسبت به علائم خاص اوتیسم سروکار دارد
  • ممکن است برای افراد مبتلا به ASD با عملکرد پایین ایده آل نباشد
  • به طور مستقیم به مهارت های اجتماعی یا ارتباطی نمی پردازد
  • گاهی اوقات به صورت گروهی تحویل داده می شود که می تواند برای کودکان مبتلا به اوتیسم طاقت فرسا باشد

 

 

بهترین کاردرمانی و گفتاردرمانی در بیش فعالی

 

 

 

بهترین کاردرمانی در اوتیسم

کاردرمانی (OT) می تواند به کودک کمک کند تا مهارت های حرکتی، اجتماعی، فیزیکی و شناختی را برای بهبود عملکرد زندگی روزمره به دست آورد و اصلاح کند. این مهارت ها اغلب از طریق بازی آموزش داده می شوند.

هدف کلی کاردرمانی بهبود مهارت های زندگی روزمره برای کمک به خوداتکایی و استقلال است. مانند سایر اشکال درمان اوتیسم، مشارکت والدین برای تقویت مهارت های آموخته شده در جلسات درمانی مهم است. نتایج کاردرمانی می تواند چشمگیر باشد زیرا کودک استقلال بیشتری به دست می آورد و در نهایت در بسیاری از زمینه های زندگی خودکفا می شود.

کودکان مبتلا به اوتیسم اغلب در انجام کارهای روزمره مشکلاتی دارند، مانند:

  • به خودشان غذا می دهند.
  • لباس پوشیدن.
  • استفاده از مهارت های حرکتی ظریف، مانند مسواک زدن.
  • نظافت، مانند شانه کردن یا شستن موهایشان.
  • استفاده مستقل از حمام

بهترین کاردرمانی در اوتیسم می تواند کمک زیادی به این نوع کارها کند. اگر یک کودک اوتیستیک یاد بگیرد که خودش لباس بپوشد یا از دستشویی استفاده کند، می تواند تغییری عظیم در زندگی همه اعضای خانواده ایجاد کند.

یک کاردرمانگر همچنین می تواند با استفاده از یک وسیله ارتباطی تخصصی و آموزش نحوه استفاده از آن به کودک مبتلا به ASD کمک کند تا ارتباط برقرار کند.

یک کاردرمانگر دارای مجوز، طرح درمانی را برای کاردرمانی ایجاد می کند. درمان توسط درمانگر یا دستیار کاردرمانی انجام می شود. جلسات معمولا ۳۰ تا ۶۰ دقیقه هستند. تعداد جلسات در هفته به نیازهای هر کودک بستگی دارد.

معمولاً کاردرمانی تحت پوشش بیمه قرار می گیرد. گاهی اوقات از طریق مدارس ارائه می شود. بر اساس سطح درآمد خانواده، خدمات ممکن است کم هزینه یا حتی رایگان باشد.

بهترین مرکز تخصصی کاردرمانی و گفتاردرمانی در ایران با بیش از ۱۷ سال سابقه کار در زمینه اوتیسم با بهترین تیم درمانی اوتیسم در ایران با بخشهای مختلف و متنوع به همراه بهترین تجهیزات بروز دنیا و بروزترین متدهای دنیا آماده خدمت رسانی به شما عزیزان هستیم.

بهروزی شما آرزوی ماست

شمارهای تماس:

۰۹۰۱۱۱۲۲۵۲۲

۰۹۰۲۲۸۶۰۹۳۶

مزایای کاردرمانی:

  • ممکن است برای خانواده های نیازمند کم هزینه یا حتی رایگان باشد
  • اغلب در برنامه های مداخله اولیه گنجانده می شود
  • به کودک کمک می کند تا مهارت هایی را بیاموزد که برای زندگی روزمره ضروری است
  • نتایج را در مدرسه و خانه بهبود می بخشد

 

 

معایب بالقوه کاردرمانی:

 

  • باید همراه با سایر روش های درمانی استفاده شود
  • به مسائل مربوط به ارتباط، احساسات یا مهارت های اجتماعی نمی پردازد

 

بهترین مرکز گفتاردرمانی ایران

 

 

 

 

بهترین گفتاردرمانی در اوتیسم

مشکلات ارتباطی و تاخیر زبانی از علائم شایع اوتیسم هستند.با بهترین  گفتاردرمانی و زبان درمانی می تواند به مهارت های ارتباط کلامی و غیرکلامی کمک کند.

بسته به شدت اختلال، مشکلات زبانی می تواند در بین افراد مبتلا به اوتیسم بسیار متفاوت باشد. برخی از افراد با علائم خفیف ممکن است فقط مشکلات ارتباطی جزئی داشته باشند، در حالی که افراد در انتهای دیگر طیف ممکن است کاملا غیرکلامی باشند. گفتار درمانی معمولا برای افراد در سراسر طیف اوتیسم توصیه می شود.

گفتار درمانی و زبان درمانی می تواند:

  1. ریتم و سرعت گفتار را بهبود بخشید.
  2. نام صحیح اشیا و افراد را آموزش دهید.
  3. به کودک کمک کنید تا یاد بگیرد چگونه از کلمات به طور مؤثرتر استفاده کند و جملات مناسب را کنار هم بگذارد.
  4. واژگان بسازید.
  5. به کودک کمک کنید تا احساسات، افکار و عواطف را بهتر درک کند.
  6. از نمادهای تصویری برای برقراری ارتباط استفاده کنید.
  7. اگر کودک غیرکلامی است، زبان اشاره یا علائم دستی را آموزش دهید.
  8. تقویت عضلات فک، دهان و گردن برای بهبود گفتار
  9. زبان بدن را بهتر درک کنید.
  10. از فناوری کمکی برای کمک به کودک در یادگیری نحوه برقراری ارتباط استفاده کنید.
  11. کمک در پاسخ به سوالات
  12. به کودک کمک کنید تا صداهای گفتاری واضح تری بسازد.
  13. به کودک بیاموزید که چگونه حالات صورت خود را با احساسات تطبیق دهد

یک آسیب شناس گفتار و زبان (SLP) با کودک کار می کند تا چالش های ارتباطی شخصی و همچنین نقاط قوت او را ارزیابی کند. درمانگر یک برنامه درمانی شخصی با اهداف مشخص برای هر مراجعه کننده ایجاد می کند.

گفتار درمانی را می توان در کلینیک های خصوصی، از طریق برنامه های مداخله زودهنگام، در مدارس از طریق IEP و در محیط های گروهی یا فردی ارائه کرد. این درمان اغلب توسط طرح های بیمه پوشش داده می شود.

 

بهترین مرکز گفتاردرمانی

 

 

مزایای گفتار درمانی:

  • مهارت های ارتباط کلامی را بهبود می بخشد
  • به ارتباطات غیرکلامی و مهارت های اجتماعی کمک می کند
  • ممکن است برای خانواده های نیازمند رایگان یا کم هزینه باشد
  • اغلب تحت پوشش بیمه قرار می گیرد و در برنامه های مداخلات اولیه گنجانده می شود

 

معایب بالقوه گفتار درمانی:

  • ویژه برای کمک به مهارت های ارتباطی و زبانی
  • برای رفع علائم اضافی اوتیسم باید همراه با سایر روش های درمانی استفاده شود

 

بهترین مرکز کاردرمانی اوتیسم

 

 

 

کاردرمانی جسمی و فیزیوتراپی (PT)

کودکانی که مبتلا به اوتیسم هستند اغلب با مشکلات حرکتی و کنترل حرکتی دست و پنجه نرم می کنند. این کودکان ممکن است از کاردرمانی جسمی و فیزیوتراپی بهره مند شوند، که می تواند قدرت و کنترل عضلات را افزایش دهد.

تحقیقات در مورد اینکه چگونه فیزیوتراپی می تواند به عملکرد حرکتی افراد مبتلا به اوتیسم کمک کند، ادامه دارد، اما این درمان نویدبخش ویژه ای برای کودکان مبتلا به اوتیسم است.

در حالی که ممکن است برخی از همپوشانی با کاردرمانی وجود داشته باشد، فیزیوتراپی به طور خاص بر موارد زیر تمرکز دارد:

  • ساختن تون عضلانی.
  • اصلاح مهارت های حرکتی
  • بهبود تعادل
  • ترویج کنترل تنفس
  • افزایش سطح تناسب اندام و استقامت کلی.
  • ایجاد هماهنگی

کودکان اوتیستیک ممکن است در این نواحی کمبودهایی داشته باشند که از طریق کاردرمانی جسمی هدفمند می تواند بهبود یابد.

فیزیوتراپی فقط مشکلات حرکتی و کمبودهای فیزیکی را برطرف می کند. این روش دیگر علائم اوتیسم را برطرف نمی کند، بنابراین به تنهایی درمان کافی نیست. با این حال، می تواند بخش مهمی از یک برنامه درمانی بزرگتر باشد.

یک کاردرمان جسمی  دارای مجوز مستقیماً با کودک روی تکنیک های حرکت خلاقانه کار خواهد کرد. درمانگر باید آموزش و تجربه خاصی در برخورد با جامعه اوتیسم، به ویژه کودکان مبتلا به اوتیسم داشته باشد.

مزایای فیزیوتراپی:

  • می تواند عملکردهای حرکتی را بهبود بخشد
  • قدرت عضلانی را ایجاد می کند
  • اغلب برای کودک سرگرم کننده و محرک است

معایب بالقوه فیزیوتراپی:

  • ممکن است پرهزینه باشد و در صورت مربوط به اوتیسم تحت پوشش بیمه قرار نگیرد
  • کمک به علائم اوتیسم از نظر علمی ثابت نشده است
  • پیدا کردن یک پزشک با تجربه در درمان کودکان اوتیستیک دشوار است

 

 

بهترین مرکز کاردرمانی و گفتاردرمانی در بیش فعالی

 

 

تغذیه درمانی در اوتیسم

در مورد رژیم غذایی و اوتیسم اختلاف نظرهای زیادی وجود دارد. افراد اوتیستیک اغلب از کمبودهای تغذیه ای رنج می برند، اما باورهای رایج در مورد چگونگی ارتباط اوتیسم و تغذیه اغلب نادرست است.

بسیاری از ارتباط بالقوه بین گلوتن یا کازئین و تشدید علائم اوتیسم ساخته شده است. گلوتن پروتئینی است که در گندم یافت می شود و کازئین پروتئین شیر است.

علیرغم اظهارنظرهای شخصی گسترده در مورد این موضوع، این تحقیق تایید نمی کند که رژیم غذایی بدون گلوتن و کازئین – که اغلب “رژیم غذایی اوتیسم” نامیده می شود – در واقع علائم اوتیسم را بهبود می بخشد. در واقع، ممکن است برعکس باشد. این رژیم می تواند منجر به کمبودهای تغذیه ای شود که می تواند علائم اوتیسم را بدتر کند.

کودکان مبتلا به اوتیسم اغلب با تغذیه ناکافی دست و پنجه نرم می کنند. کمبودهای تغذیه ای می تواند با مشکلات حسی و مسائل رفتاری مرتبط با غذا خوردن و همچنین مشکلات احتمالی گوارشی مرتبط باشد.

کودکان اوتیستیک ممکن است از غذا بیزاری و حساسیت داشته باشند. آنها ممکن است ترجیح دهند فقط غذاهای خاصی بخورند و این رژیم غذایی محدود می تواند منجر به مشکلات تغذیه ای شود. مطالعات تحقیقاتی نشان می دهد که کودکان مبتلا به اوتیسم معمولا کمبود پروتئین و کلسیم دارند.

والدین به طور مرتب با چالش های مهمی در جذب یک کودک اوتیستیک به خوردن وعده های غذایی متعادل مواجه می شوند. تغذیه درمانی می تواند کلیدی برای اطمینان از دریافت مواد مغذی مورد نیاز کودک به شیوه ای باشد که مصرف می کند.

یک متخصص تغذیه، مانند یک متخصص تغذیه ثبت شده، برنامه های غذایی تخصصی ایجاد می کند. هدف آن‌ها آسان‌تر کردن تغذیه برای خانواده است، نه جنگ برای والدین، بنابراین هدف آن‌ها ایجاد برنامه‌هایی است که برای کودک خاص کار می‌کند.

سایر اعضای تیم درمان کودک ممکن است با رویکردهای تغذیه ای درگیر باشند و به ایجاد راه هایی کمک کنند تا غذا را برای والدین و کودکان مبتلا به اوتیسم کمتر مشکل سازند.

مزایای تغذیه درمانی:

  • می تواند به والدین کمک کند تا یاد بگیرند که چگونه به کودکان اوتیستیک که اغلب غذاخور هستند، غذا بدهند
  • اطمینان حاصل می کند که مواد مغذی مناسب در رژیم غذایی آنها گنجانده شده است

مضرات بالقوه تغذیه درمانی:

  • می تواند هزینه بالایی داشته باشد و ممکن است تحت پوشش بیمه قرار نگیرد
  • ممکن است توسط کلاهبرداری ها، مانند “رژیم های غذایی اوتیسم” که دارای کمبود مواد مغذی هستند، خراب شود

 

بهترین کاردرمانی و گفتاردرمانی در بیش فعالی

 

 

 

یافتن رویکرد درمانی مناسب برای اوتیسم

برنامه درمانی هر فرد اوتیستیک باید بر اساس نیازهای خاص او تنظیم شود. یک رویکرد یکسان برای همه وجود ندارد که برای همه کارساز باشد.

در حالی که ویژگی های برنامه های مراقبتی و درمان های انتخابی متفاوت است، درمان ABA باید بخشی از هر برنامه باشد. ABA سنگ بنای درمان ASD در نظر گرفته می شود و شواهد پیوسته نشان می دهد که این درمان موثرترین درمان اوتیسم است.

پزشکان کودک شما بهترین درمان های اوتیسم را برای کودک شما بررسی خواهند کرد. متداول‌ترین روش‌های درمانی اوتیسم عبارتند از ABA درمانی، کاردرمانی و گفتار درمانی، اما CBT، فیزیوتراپی و تغذیه درمانی ممکن است رژیم درمانی را کامل کنند.

مشارکت والدین برای موفقیت همه درمان‌های اوتیسم ضروری است. درس های آموخته شده در جلسات درمانی در تعاملات روزمره مستحکم می شود. درمانگران فرزندتان به شما می آموزند که چگونه درس ها را به طور منظم به بهترین شکل عملی کنید.

درمان شناخته شده ای برای اوتیسم وجود ندارد. و تنوع اوتیسم چیزی است که باید تجلیل شود. فرزند شما تا پایان عمر با این اختلال به زندگی خود ادامه خواهد داد، اما دلیل خوبی برای امیدوار بودن وجود دارد. درمان های موثر برای اوتیسم می تواند علائم مشکل ساز این اختلال را تا حد زیادی کاهش دهد و به افراد کمک کند تا زندگی مستقل و کاملی داشته باشند.

نتایج درمان اوتیسم فوری نیست. دیدن نتایج به زمان و تلاش نیاز دارد. اما این نتایج ارزشش را دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *