خدمات روانشناسی

خدمات روانشناسی

مشاوره روانشناسی یک تخصص در زمینه سلامت عمومی می باشد که طیف گسترده ای از اقدامات فرهنگی آگاهانه و اقدامات درمانی که بر روی ناخودآگاه افراد تاثیر می گذارد را در بر می گیرد. این اقدامات برای کمک به افراد برای بهبود شرایط زندگی، افزایش رفاه، پیشگیری و کاهش پریشانی ها و ناسازگاری، حل بحران و جلوگری از به وجود آمدن بحران استفاده می شود. خدمات روانشناسی به افراد کمک می کند تا در زمینه های مختلف زندگی عملکرد بهتری داشته باشند و بتوانند کیفیت زندگی خود را افزایش دهند.

اصول روانشناسی بر روی پیشگیری از ایجاد مشکل، آموزش برخورد با مسائل مختلف و حل اصولی بحران ها متمرکز است. علاوه بر این، خدمات روانشناسی می تواند در محیط های کاری و شغلی تخصصی نیز کارآمد باشند. در ادامه برخی از شرایط که می توان از علم روانشناسی کمک گرفت آورده شده اند.

روانشناسی در چه زمینه هایی می تواند به ما کمک بکند

همانطور که گفتیم، موارد استفاده از علم روانشناسی بسیار گسترده می باشد. از حیطه های زندگی شخصی و فردی گرفته، تا حل مشکلات روابط بین فردی و حتی اختلالات شخصیتی، همگی در مجموعه خدمات روانشناسی قرار دارند.

نقش روانشناسی در حل مشکلات زوجین

اختلافات خانوادگی موضوعی غیرقابل انکار می باشد. در هر زندگی ای مشاجراتی وجود دارد که بسیاری از اوقات با صحبت کردن بین زوجین و یا نهایتا با یک جر و بحث کوچک حل می شوند. اما در برخی از موارد موضوع پیچیده است و هرچقدر دو طرف سعی می کنند که مشکل خود را حل کنند اختلاف بین آن ها بدتر می شود. در این گونه مواقع کمک گرفتن از خدمات روانشناسی می تواند به طرفین کمک بسیار بزرگی بکند.

زمانی که شما به یک مشاور روانشناسی یا کلینیک توانبخشی جهت حل مشکلتان مراجعه می کنید، او با هر دوی شما صحبت می کند و اطلاعاتی درباره شما کسب می کند. این اطلاعات بیشتر در زمینه شخصی شما هستند تا برای او مشخص شود که نوع شخصیت شما به چه صورت است. سپس با توجه به شرایط زندگی تان و شخصیتی که دارید، راهکارهایی ارائه می دهد تا بتوانید با رضایت دو طرف، مشکل را برطرف کنید. ممکن است حل کردن یک مشکل به چند جلسه مشاوره روانشناسی نیاز داشته باشد، در این جلسات روانشناس سعی می کند تا به شما آموزش هایی دهد تا در صورت برخورد دوباره با چنین مشکلی بتوانید به صورت اصولی با یکدیگر صحبت کنید و مشکل را حل کنید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید!۰۹۰۱۱۱۲۲۵۲۲۰۹۰۲۲۸۶۰۹۳۶

مشاوره پیش از ازدواج

مشاوره پیش از ازدواج یکی از پررنگ ترین خدمات روانشناسی می باشد که همه مردم قبل از گرفتن این تصمیم مهم باید از ان استفاده کنند. ازدواج، بزرگترین تصمیم زندگی هر شخصی می باشد. اینکه قرار است در کنار چه کسی بقیه زندگی تان را سپری کنید، موفقیت ها، میزان رضایتتان از زندگی و سایر موارد را تحت تاثیر قرار می دهد.

به طور معمول مشاوره ازدواج در سه جلسه برگزار می شود. در جلسه اول پس از صحبت کردن با هر شخص از آن ها خواسته می شود تا درباره انگیزه و اهداف خود درباره ازدواج صحبت کنند. مشخص شدن انگیزه ها، دلایل ازدواج، آمادگی هر فرد از نظر خودش همگی در جلسه اول صورت می پذیرد. در جلسه دوم تست های پیش از ازدواج گرفته می شود: تست میلان، تست ام ام پی آی و تست نئو سه تست هستند که نوع شخصیت هر فرد، اختلالات شخصیتی و تطابق شخصیت ها را مشخص می کنند. در جلسه سوم نیز تست ها تفسیر می شوند و در نهایت نظر روانشناس درباره ازدواج بیان می گردد.

ارتباط والدین و فرزندان

ارتباط بین والدین و فرزندان همیشه با چالش هایی روبه رو بوده است. اختلاف سنی، عوض شدن جامعه، مشغله والدین و مشکلاتی که برای بچه ها در سنین کودکی و نوجوان پیش می آید همگی باعث ایجاد اختلافاتی بین والدین و فرزندان می شوند. از آنجایی که تربیت فرزندان امری بسیار مهم می باشد بنابراین نباید این اختلافات را پشت گوش انداخت و باید در جهت حل کردن آن ها تلاش کرد. مشاوره روانشناسی می تواند در صورت وجود اختلال در فرزند شما آن را تشخیص دهد و به حل کردن آن کمک کند. علاوه بر این می تواند نکات بسیار مفید و کاربردی ای را به شما در جهت تربیت فرزند و ارنباط گیری سالم با او بیاموزد.

خدمات روانشناسی

درمان اختلالات شخصی و وسواس ها

قسمت دیگری از خدمات روانشناسی که بسیار نخصصی است به اختلالات فردی  و وسواس ها مربوط می شود. روانشناسی علم بسیار گسترده ای است و می تواند در زمینه اختلالات مختلف کمک شایانی به فرد بکند.

اختلالات شخصیتی به سه دسته تقسیم می شوند:

دسته الف

  • شخصیت پارانوئید
  • شخصیت اسکیزوئید
  • شخصیت اسکیزوتایپی

گروه ب

  • شخصیت ضداجتماعی
  • شخصیت مرزی
  • شخصیت نمایشی
  • شخصیت خودشیفته

گروه ج

  • شخصیت دوری جو
  • شخصیت وابسته
  • شخصیت وسواسی جبری

در درمان این اختلالات روانشناس می تواند نقش محوری ای داشته باشد. البته باید این نکته ذکر شود که در موارد شدید این اختلالات، نیاز به کمک روانپزشک نیز هست و ممکن است نیاز باشد تا داروهای خاصی نیز مصرف شود.

وسواس ها نیز دسته گوناگون و متنوعی دارند برخی از این وسواس ها عبارتند از:

  • وسواس فکری
  • وسواس عملی
  • وسواس جبری
  • وسواس مذهبی
  • وسواس تقارن

همگی این موراد می توانند زندگی یک فرد را مختل کنند و برایش مشکلاتی را ایجاد کنند.

تکنیک های درمانی

روانشناسان برای درمان این اختلالات و وسواس ها از تکنیک های خاصی استفاده می کنند. به طور معمول ممکن است برطرف کردن این اختلالات چندین جلسه به طول بی انجامد. برخی از تکنیک های شایع در ادامه توضیح داده شده اند:

روانکاوی

روانکاوی مبتنی به الگوهای رشدی است که شخص با آن ها بزرگ شده است. در این تکنیک روانشناس سعی می کند تا با تغییر این الگوها به صورت ناخودآگاه به حل اختلالات و وسواس ها کمک کند. اختلال های اضطرابی، وسواس فکری، اختلالات هیجانی در کودکان و نوجوانان با استفاده از روانکاوی قابل درما است.

گروه درمانی

در این روش از ارتباط گیری شخص با سایر افرادی که این مشکل را دارند کمک گرفته می شود. در گروه درمانی، تعدادی از افراد که دارای مشکل مشابهی هستند در یک گروه کنار یکدگیر جمع می شوند. روانشناس گروه را اداره می کند و سعی می کند راهکارهایی برای بهبود شرایط افراد ارائه دهد. در همین حین افراد می توانند اعتماد بنفس خود را در این گروه ها بالا ببرند و از تجربیات دیگران استفاده بکنند. واکنش های مرتبط با سوگ، بیماری های سخت، طلاق، اعتیاد و …. همگی از این طریق قابل درمان هستند.

رفتاردرمانی

رفتاردرمانی به مجموعه ای از روش ها گفته می شود که به طور مستقیم به رفتارهای هر فرد اشاره دارد. در رفتاردرمانی سعی می شود تا با تغییر رفتارهای اشتباه هر فرد کیفیت زندگی اش بهبود پیدا کند. حساسیت زدایی، آرام سازی روانی، غرقه سازی از مواردی هستند که در رفتار درمانی استفاده می شوند. مواردی مانند وسواس ها و اعتیادها توسط این تکنیک درمان می شوند.

تکنیک شناختی رفتاری

تکنیک شناختی رفتاری یکی از معروف ترین تکنیک های درمانی در علم روانشناسی می باشد که در درمان بسیاری از اختلالات و وسواس ها به عنوان خط اول درمان در نظر گرفته می شود. این روش، کوتاه مدت و سریع است و روانشناسان برای تغییر الگوهای فکری و باورهای افراد از آن استفاده می کنند. در حقیقت در این روش سعی می شود تا افکار تحریف شده افراد شناسایی شوند و با آموزشی که به شخص داده می شود، این افکار را با افکار مثبت و درست جایگزین کند.

جمع بندی

علم روانشناسی گستره بسیار زیادی دارد و می تواند در موارد مختلف به افراد کمک کند. از حل مشکلات خانوادگی و روابط بین فردی گرفته، تا درمان اختلالات و وسواس ها همگی حوزه عمل یک روانشناس می باشند. در برخی موارد روانشناسان با سایر گروه های درمانی همکاری می کنند تا بتوانند نتیجه مطلوبی را حاصل کنند. بالا بردن علم و آگاهی افراد درباره علم روانشناسی و اینکه چه کمک هایی می تواند به آن ها بکند باعث می شود که آن ها اشتیاق بیشتری برای استفاده از خدمات روانشناسی داشته باشند.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *