کاردرمانی حسی

کاردرمانی حسی

درمان اختلال پردازش حسی با کاردرمانی

درمان اختلال حسی یکی از تخصصی ترین و مهمترین درمانهای کودکان دارای اختلالات میباشد.مراکز ما بهترین و با سابقه ترین مرکز در ایران در زمینه درمان اختلال حسی میباشد.مراکز ما در دوشعبه شرق و غرب تهران با داشتن بهترین تجهیزات درمانی و با بهترین متدهای روز دنیا آماده ارائه بهترین خدمات به شما عزیزان میباشد.

در مراکز ما تمامی مراحل درمان زیر نظر بهترین متخصص کاردرمانی ایران جناب آقای دکتر حسینی سیانکی انجام میشود.ایشان از اولین کاردرمانان حسی ایران میباشند و از پیشگامان این درمان در ایران میباشند.

چگونه تکنیک های کاردرمانی می توانند به کودکان مبتلا به اختلال پردازش حسی کمک کنند

آیا کودک شما از نور، صدا، بافت یا طعم بیزار است؟ این مشکل می تواند وضعیتی به نام اختلال پردازش حسی (SPD) باشد. چیست و چه تکنیک هایی را می توان در کاردرمانی به کار برد تا به کودکان در پردازش اطلاعات حسی کمک کند؟

این راهنما به شما کمک می‌کند تا درباره اختلالات و تکنیک‌هایی که در اینجا بهترین مرکز کاردرمانی حسی به کار می‌بریم بیشتر بیاموزید تا به کودکان کمک کنیم بر مشکلات حواس خود غلبه کنند.

اختلال پردازش حسی چیست؟

اگر فرزند شما به تازگی تشخیص داده شده است، ممکن است هنوز اطلاعات زیادی در مورد SPD نداشته باشید. این می تواند به صورت بیزاری از تحریک حسی، مانند نورهای روشن، واکنش بیش از حد به صداها، عدم تمایل به لمس و حتی مشکلات تعادل و هماهنگی ظاهر شود. برخی از کودکان مبتلا به SPD ممکن است به دلیل افزایش سطح برانگیختگی به دنبال حرکت باشند که به نوبه خود می تواند بر توجه نشسته آنها تأثیر بگذارد.

 

بهترین مرکز کاردرمانی اوتیسم

 

جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید!۰۹۰۱۱۱۲۲۵۲۲۰۹۰۲۲۸۶۰۹۳۶

 

هشت نوع مختلف از مسائل پردازش حسی وجود دارد:

حس عمقی (حرکت حرکتی) – ناتوانی در درک مکان، حرکات و اعمال بدن شما. حس عمقی کنترل حرکت و وضعیت بدن را افزایش می دهد و در عین حال اطلاعاتی در مورد نحوه اشغال یا حرکت شما در فضا ارائه می دهد.

دهلیزی – بخشی از گوش داخلی و مغز، سیستم دهلیزی به پردازش اطلاعات کمک می کند تا بتوانید تعادل، هماهنگی و حرکات چشم را حفظ کنید.

شنود- رهگیری: به این اشاره دارد که شما چه چیزی را در بدن خود حس می کنید یا “احساس می کنید”. به این صورت است که می‌دانید گرم/سرما، گرسنه یا مریض هستید.

پنج حواس – پنج نوع دیگر به طور مستقیم با حواس مرتبط هستند، از جمله لامسه، شنوایی، چشایی، بویایی و بینایی.

اختلال پردازش حسی همیشه به تنهایی به عنوان یک اختلال در نظر گرفته نمی شود. برخی از کارشناسان معتقدند که ممکن است با اختلالات دیگری مانند اوتیسم یا ADHD مرتبط باشد.

روش درمان: درمان یکپارچگی حسی

یکی از روش‌هایی که برای کمک به کودکان برای یادگیری پردازش اطلاعات حسی استفاده می‌شود، از طریق چیزی به نام درمان یکپارچگی حسی (SI) است. با SI، یک کاردرمانگر (OT) “با قرار دادن آنها در معرض تحریک حسی به روشی ساختاریافته و تکراری … با گذشت زمان، مغز سازگار می شود و به کودکان اجازه می دهد تا احساسات را به طور موثرتری پردازش کرده و به آنها واکنش نشان دهند.”

درمانگر با فعالیت های ساده شروع می کند و به آرامی به فعالیت های پیچیده تر می رسد. در نهایت، سیستم عصبی کودک شما به تحریک عادت می کند و به طور مناسب پاسخ می دهد.

همچنین ممکن است ببینید SI به عنوان “رژیم غذایی حسی” شناخته می شود که فعالیت هایی در یکی از این دسته بندی ها قرار می گیرد:

  1. درمان های تعادلی
  2. حرکت درمانی
  3. قرار گرفتن در معرض ورودی حسی
  4. فعالیت های بدنی و محل اقامت

 

 

 

نمونه هایی از درمان SI

بیایید برخی از تمرین‌ها یا فعالیت‌هایی را که ممکن است در طول یک جلسه کاردرمانی مورد استفاده قرار گیرند، مرور کنیم. بسیاری از این فعالیت ها را نیز می توان در خانه انجام داد تا جلسات OT را تقویت کند.

  1. نقاشی با انگشتان با استفاده از کرم .
  2. کاوش در سطل های حسی پر از اشیاء کوچک مانند اسباب بازی های پلاستیکی، دکمه ها، پاک کن ها، توپ های استرس، اسفنج ها، و لوله های لاستیکی.
  3. شکار روبنده بافت – اشیایی را در اتاق بیابید که بافت های متفاوتی دارند، مانند اقلام نرم، چسبنده، یا شیک.
  4. ساختن هنر گلی یا بازی با خمیر.
  5. تکه های کاغذ را پاره کنید یا نوار چسب را از هم جدا کنید.
  6. غلت زدن، نشستن یا حفظ تعادل روی یک توپ ورزشی.
  7. پریدن در گودال توپ.
  8. پریدن روی یک مینی ترامپولین.
  9. پریدن به داخل انبوهی از بالش ها یا کوسن های مبل.
  10. چرخیدن در یک زنجیر.
  11. برس زدن مو با برس نرم.
  12. استفاده از مسواک برقی.
  13. پابرهنه راه رفتن.
  14. نوشیدن آب سرد.
  15. حمل وزنه در طبقه بالا
  16. خوردن غذای ترد یا جویدنی.
  17. هل دادن گاری.
  18. تعادل سینی با دو دست.
  19. دوره های مانع
  20. کارهای سنگین و فعالیت های مقاومتی.
  21. تاب.

و خیلی از موارد دیگر که بخش کوچکی از آنرا دراینجا آوردیم.ذکر این نکته الزامیست که تمامی این درمانها باید توسط یک کاردرمانگر آموزش دیده باید انجام شود و اقدام خودسرانه فقط میتواند شرایط حسی کودک را وخیم تر و غیر قابل کنترل کند.

البته اینها فقط نمونه هستند. فعالیت های گنجانده شده در جلسات کودک شما با مسائل پردازش حسی او تنظیم می شود. برای اینکه این یک درمان موثر باشد، توصیه می‌شود با یک OT مشورت کنید که می‌تواند یک رژیم غذایی حسی به طور خاص برای کودک شما ایجاد کند. رژیم یک کودک تنبل ممکن است شامل جک های پرش، توپ درمانی و گرفتن حرکات یوگا باشد. سپس این مدار چندین بار تکرار می شود و کل جلسه حدود ۱۰-۱۵ دقیقه طول می کشد. این مدارها را نیز می توان ۲ تا ۳ بار در روز در خانه انجام داد.

چگونه می توانیم کمک کنیم

مراکز ما بهترین  کاردرمانی و درمان را برای کودکان مبتلا به SPD ارائه می دهد. ما بر اهداف و نیازهای فردی فرزند شما تمرکز می کنیم. مانند تمام مسائل توسعه، هدف ما کمک به مستقل شدن تا حد امکان است.

در کنار مسائل پردازش حسی، ما همچنین به کودکان با تشخیص های تخصصی مربوط به موارد زیر کمک می کنیم:

  • نارس بودن
  • تاخیر در رشد
  • تاخیر موتور خوب
  • اختلال طیف اوتیسم (ASD)
  • فلج مغزی
  • عدم هماهنگی حرکتی
  • سندرم داون
  • آسیب شبکه بازویی
  • ناهنجاری های کروموزومی
  • اختلالات پردازش بینایی
  • تاخیر در یادگیری

ما همچنین درمان های جامع دیگری را ارائه می دهیم تا کودکان با طیف وسیعی از شرایط فیزیکی، عاطفی و رشدی بتوانند به نقاط عطف سنتی دست یابند.

سایر خدمات عبارتند از:

  • گفتار درمانی
  • ABA (رفتار درمانی).
  • درمان رشدی
  • فیزیوتراپی
  • کار اجتماعی
  • ارتباطات جایگزین تقویتی
  • مداخله زودهنگام
  • از راه دور درمانی

مراکز کادرمانی ما یک درمان با خدمات کامل و چند رشته ای است که در شرق و غرب تهران واقع شده است و نیازهای رشدی کودکان را از بدو تولد تا ۱۸ سالگی تامین می کند. درباره نحوه عملکرد تیم پزشکان ما برای بهبود زندگی کودکان و خانواده های آنها بیشتر بدانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *