کاردرمانی شاخه ای از فعالیت های درمانی است که می تواند به شما در حل کردن بسیاری از مشکلات کمک کند. کاردرمانی شامل فعالیت ها و اقداماتی می شود که می توان در هر جایی انجام داد. بسیاری از افراد مشتاق هستند که این فعالیت ها را بتوانند در خانه خود انجام دهند. اگر دچار آسیبی شدید که فعالیت های روزمره را برای شما دشوار می کند( مانند غذا خوردن، لباس پوشیدن، استفاده از سرویس بهداشتی و …)، بهترین کار این است که از کاردرمانی کمک بگیرید. کاردرمانی در منزل، که اغلب با نام اختصاری و علمی OT شناخته می شود، یکی از موثر ترین روش های درمان بیمارانی است که، دچار اختلال های خاص ذهنی و جسمی هستند.
این رشته، زیر مجموعه ای از رشته پیراپزشکی می باشد و ارائه دهنده خدمات توانبخشی و مراقبتی است. هدف اصلی از انجام کاردرمانی، بازگردان توانایی های فرد بیمار است تا بتواند فعالیت ها و امور زندگی اش را به طور مستقل انجام دهد. روش های مختلف کاردرمانی متناسب با نوع بیماری و گروه سنی بیماران تعیین می شود و همچنین انجام کاردرمانی در منزل، نسبت به کاردرمانی در مراکز دولتی و خصوصی موثر تر خواهد بود. در این مقاله قصد داریم تا درباره کاردرمانی صحبت کنیم و مزایای انجام دادن اقدامات کاردرمانی در منزل را برای شما شرح دهیم.
فهرست مطلب
- ۱ کاردرمانی در منزل چیست؟
- ۲ جهت دریافت مشاوره رایگان تماس حاصل نمایید .
- ۳ اهداف کاردرمانی در منزل
- ۴ خدمات کاردرمانی در منزل
- ۵ چه افرادی به کاردرمانی در منزل نیاز دارند؟
- ۶ کاردرمانی در منزل برای کودکان
- ۷ توانبخشی در خانه برای سالمندان
- ۸ کاردرمانی در منزل برای کودکان اوتیسم
- ۹ کاردرمانی در منزل برای بیماران فلج مغزی
- ۱۰ در جلسه اول ویزیت کاردرمانگر در منزل چه چیزهایی مدنظر است؟
- ۱۱ مزایای کاردرمانی در منزل
- ۱۲ هزینه کاردرمانی در منزل
- ۱۳ جمع بندی
کاردرمانی در منزل چیست؟
کاردرمانی در منزل در واقع به انجام دادن تمامی فعالیت ها و اقدامات کاردرمانی که توسط یک کاردرمانگر برای شما تعیین می شود، در محیط خانه گفته می شود. بنابراین کاردرمانی در منزل نوع خاصی از کاردرمانی نمی باشد. صرفا برای بدست آوردن اهدافی که مهم ترین آن ها راحتی بیمار می باشد، اقدامات کاردرمانی بجای اینکه در یک محیط تخصصی مانند کلینیک انجام شوند، در منزل شخص انجام می شود.
شما از طریف فعالیت های تخصصی و ابزارهای کمکی، یاد خواهید گرفت که کارهای خانه و مراقبت های شخصی مانند حمام کردن و نظافت را بتوانید در محیط زندگی خود به آسانی انجام دهید. علاوه بر این از آنجایی که آسیب های مختلف می تواند محیط خانه را برای شما ناامن کند، با استفاده از توصیه های کاردرمانگر، تغییراتی در خانه باید ایجاد کنید، تا دوباره به یک محیط امن برای زندگی تبدیل شود. بنابراین حتی اگر قصد انجام دادن اقدامات کاردرمانی در منزل را دارید، بهتر است در ابتدا با یک فرد متخصص کاردرمانی مشورت کنید و اجازه دهید برنامه درمانی شما را او تنظیم کند.
جهت دریافت مشاوره رایگان تماس حاصل نمایید .
اهداف کاردرمانی در منزل
کاردرمانگران رویکردی جامع و بیمار محور برای درمان افراد دارند. این بدان معناست که طرح های درمانی ای که کاردرمانگر برای بیمار تنظیم می کند متناسب با نیازها و سطح فعلی فعالیت های او خواهد بود. بنابراین نمی توان یک برنامه درمانی را به همه افراد اختصاص داد. در ادامه برخی از اهداف کاردرمانی در منزل را برای شما آورده ایم:
- توانایی مشارکت معنادار در فعالیت های روزانه
- بهبود جراحت و یا بیماری ای که باعث شده است توانایی های شخص محدود شده باشد
- حفظ یا بهبود مهارت های شخص در طول زمان
- امن کردن محیط خانه برای تردد شخصی که آسیب دیده
- بهبود عملکرد فرد در کارهای خانه و کارهای شخصی
همانطور که در بالا اشاره کردیم، هدف کلی از اقدامات کاردرمانی در دو مورد خلاصه می شوند: کمک به حفظ استقلال فرد و افزایش کیفیت زندگی او، بنابراین تمامی اقداماتی که یک کاردرمانگر برای مراجعه کننده انجام می دهد، در نهایت به رسیدن به این دو هدف ذکر شده کمک می کند.
خدمات کاردرمانی در منزل
کاردرمانی در منزل برای بزرگسالان می تواند شامل طیف وسیعی از خدمات باشد. هر بیمار براساس نیازی که دارد برنامه درمانی متفاوتی دریافت می کند. با این حال چند نمونه از خدمات کاردرمانی برای کسانی که می خواهند این اقدامات را در منزل انجام دهند آورده ایم:
- ارزیابی شخص متخصص برای درک درست نیازهای فرد، توانایی ها و اهداف او و ایجاد یک برنامه درمانی
- ارزیابی محیط خانه فرد از جهت خطر سقوط و موارد خطرزای دیگر و ارائه توصیه هایی برای ایمنی بیشتر
- توصیه هایی برای تهیه وسایل کمکی مانند دستگیره های مخصوص، صندلی های مناسب و موارد دیگر و آموزش نحوه استفاده از هر یک از این موارد در فعالیت های روزمره
- ارائه استراتژی هایی برای افزایش توانایی های شما در پایبندی به رژیم دارویی
- آموزش سایر اعضای خانواده و مراقبان بیمار در مورد مدیریت بیماری و اینکه چگونه می توانند به شخص بیمار کمک کنند.
- آموزش حرکات ورزشی مناسب برای بهبود شرایط بیماری
- هماهنگی فعالیت های شخص برای انجام دادن کارهای شخصی مانند نظافت، تغذیه و لباس پوشیدن
- تکنیک های صرفه جویی در انرژی شخص و کمک به مدیریت انرژی به منظور اینکه کمتر خسته شود.
- استراتژی هایی برای مدیریت استرس، اضطراب و ترسی که ناشی از بیماری شخص باشد
- پیشنهاداتی قابل اجرا برای فعالیت های اوقات فراغت، تعاملات اجتماعی، برنامه ریزی وعده های غذایی و راهکارهای مختلفی برای تکمیل وظایف
- شناسایی و معرفی راه هایی برای جبران کمبودهایی مانند کاهش بینایی یا کاهش مهارت های حرکتی( به عنوان آموزش روش های جدیدی برای غذا خوردن و لباس پوشیدن)
تمامی این اقدامات توسط یک متخصص کاردرمانی برای شما انجام خواهد شد تا بتوانید به بهترین نحو از زندگی روزمره خود لذت ببرید.
چه افرادی به کاردرمانی در منزل نیاز دارند؟
بهره گیری از روش های کاردرمانی در منزل، به قشر خاصی تعلق ندارد. بلکه تمامی افراد از سنین پایین و حتی در دوران پیری نیز ممکن است به کاردرمانی نیاز داشته باشند. کاردرمانی یک رشته پیراپزشکی است و در آن، متخصصان به بیماران کمک می کنند تا بتوانند توانایی های از دست رفته خود را برگردانند. لازم به ذکر است که تعداد جلسات انجام این فرایند برای سنین مختلف و اختلال های مختلف، متفاوت می باشد.
افرادی که دچار اختلال های پردازش حسی هستند و یا دچار آسیب هایی در مغز و نخاع شده اند، در جایگاه نخست بیماران نیازمند به کاردرمانی در منزل قرار می گیرند. حتی بزرگسالانی که دچار پوکی استخوان و آرتروز هستند نیز، با بهره گیری از روش های کاردرمانی می توانند توانایی های قبلی خود را بازگردانند. اختلالات رشدی و یادگیری، آسیب های شدید در دست و پا، سرطان و … از دیگر بیماری هایی است که نیاز به توانبخشی دارد.
کاردرمانی در منزل برای کودکان
برخی از کودکان دچار اختلالاتی هستند که عملکرد و استقلال فردی آن ها را با مشکلات بسیار زیادی رو به رو می کند. در این هنگام، متخصصان کاردرمانی وارد عمل می شوند و با تشخیص اختلال کودکان، روش های درمانی مخصوصی را به کار می گیرند. متخصصان کاردرمانی کودکان، با متخصصان کاردرمانی بزرگسالان، عملکرد متفاوتی دارد. این متخصصان مهارت های عملکردی کودکان را بررسی می کنند و با روش های درمان، آن ها را افزایش می دهند تا از این طریق کودکان بتوانند زندگی مستقلی داشته باشند. البته در این میان، حضور و همکاری پدر ها و مادر ها نیز می تواند سرعت درمان کودکان دچار اختلال را افزایش دهد. اختلالاتی نظیر لکنت زبان و عدم گفتار صحیح، اوتیسم، نقص عضو، سوختگی و … در کودکان، نیاز شدیدی به کاردرمانی دارد.
توانبخشی در خانه برای سالمندان
در دوران سالمندی، انسان دچار بیماری ها و اختلال های مختلفی می شود. به طور کلی عنوان سالمند، به افرادی تعلق می گیرد که بیشتر از ۶۰ سال سن دارند. این اختلالات اغلب به دلیل افزایش سن و تغییراتی که در بدن افراد مسن ایجاد می شود، به وجود می آیند. از این رو نیاز به کاردرمانی در منزل برای افراد سالمند در صورت بروز مشکلات ذهنی و جسمی، ضرورت می یابد. یکی از رایج ترین انواع کاردرمانی برای افراد سالمند، انجام فیزیوتراپی و ورزش های مخصوص برای توانبخشی جسمی و حرکتی می باشد.اگر محیط خانه برای انجام دوره کاردرمانی مناسب نمی باشد بهترین راهکار مراجعه به کلینیک های توانبخشی می باشد.
آلزایمر از دیگر بیماری هایی است که می تواند در دوران سالمندی، گریبان گیر انسان ها شود. از این رو متخصصانی که در زمینه توانبخشی فعالیت می کنند، وظیفه دارند تا از افراد سالمندی که دچار آلزایمر هستند، نگهداری و مواظبت کنند و همچنین با انجام تمرینات و ورزش های مخصوصی، از پیشرفت بیماری آلزایمر در این افراد جلوگیری نمایند. همچنین این افراد با روش های مخصوصی، می توانند این بیماری ذهنی را نیز کاهش دهند. از دیگر وظایف درمانگران در منزل، رفع مشکلات اجتماعی سالمندان است. این افراد سازگاری اجتماعی سالمندان را افزایش می دهند و اعتماد به نفس از دست رفته آن ها را باز می گردانند.
کاردرمانی در منزل برای کودکان اوتیسم
اتیسم عنوانی است که به یک سری اختلال های عصبی تعلق می گیرد. این بیماری یک بیماری مادرزادی است و هیچ گونه درمان قطعی برای آن عنوان نشده است. این بیماری به توجه بسیار زیادی نیاز دارد و با روش های مخصوص می توان علائم آن را در کودکان کاهش داد. باید توجه داشته باشید که علائم این بیماری بر روی هر کودکی متفاوت می باشد. به موجب این بیماری، کودکان از برقراری ارتباط و تعامل با دیگران عاجز هستند و در پردازش های حسی خود نیز دچار اختلال می باشند.
کاردرمانی حسی برای کودکان در منزل، باعث می شود تا کودکان بتوانند حس های خود را به طور صحیح شناسایی کنند و موجب می شود تا واکنش های شدید آن ها در برابر صدا ها و دیگر عوامل برانگیختگی حسی، کاهش پیدا کند. متخصصان کاردرمانی در منزل برای کودکان دچار اوتیسم، باید از صبر بسیار زیادی برخوردار باشند و مهارت ارتباط با این کودکان خاص را بلد باشند.تمامی کاردرمانان در منزل به صورت شبانه روز و مداوم تمامی عملکردها را با بهترین متخصص کاردرمانی هماهنگ و بروز میکنند.
کاردرمانی در منزل برای بیماران فلج مغزی
فلج مغزی از دیگر بیماری هایی است که می تواند موجب از بین رفتن بسیاری از توانایی های فردی شود. افرادی که دچار این بیماری هستند، توانایی راه رفتن، برخاستن و نشستن ندارند. متخصصان کاردرمانی در منزل، سعی می کنند تا این بیماران را به زندگی برگردانند و با برنامه های ورزشی مخصوص، عضلات بدن این بیماران را تقویت می کنند تا بتوانند حداقل توانایی های انسانی خود را بازگردانند. درمانگران همچنین با روش های تخصصی، نیاز های عاطفی و اعتماد به نفس این بیماران را افزایش می دهند و آن ها را به حضور در اجتماع تشویق می کنند.
در جلسه اول ویزیت کاردرمانگر در منزل چه چیزهایی مدنظر است؟
پس از اینکه برای اولین بار به کلینیک کاردرمانی مراجعه کردید و توسط متخصصین آن جا ویزیت شدید، کاردرمانگر برای ارزیابی محل زندگی شما به خانه تان می آید. در طول ارزیابی موراد زیر مدنظر او خواهد بود:
- سابقه پزشکی و داروها
- دغدغه ها و اهداف
- توانایی های فرد در انجام فعالیت های خودمراقبتی و فعالیت های سبک در مدیریت خانه
- توانایی های شناختی، مانند درک فرد بیمار از شرایط و توانایی حل مسئله
- سنجش توانایی های حسی مانند بینایی و شنوایی
- سنجش توانایی های فیزیکی مانند تعادل و توانایی حرکت و جابه جایی ایمن
- الگوهای غذا خوردن و خوابیدن
- نحوه مدیریت و مصرف داروهای بیمار
- ارزیابی محیط خانه از نظر احتمال سقوط، نور ضعیف، لیز خوردن و موراد این چنینی
این ارزیابی ها به کاردرمانگر کمک می کند تا پایه و اساس برنامه درمانی و مراقبتی شما را تعیین کند. در جلسات و مراحل بعدی کاردرمانگر با مشورت پزشک متخصص برنامه درمانی شما را تنظیم می کند و در صورت نیاز از سایر اعضای کادر درمان نیز کمک می گیرد.
مزایای کاردرمانی در منزل
۱. اصلاح وضعیت خانه
استفاده از تخصص یک کاردرمانگر در طراحی خانه به شما کمک می کند تا پس از آسیب بتوانید خانه خود را مطابق با نیازهایتان تغییر دهید. این موضوع باعث می شود تا چالش های فیزیکی و فکری شما کمتر شود. علاوه بر این به فرد آسیب دیده اجازه می دهد در خانه خود بماند و نیاز نباشد برای هر موضوعی به مرکز مراقبتی مراجعه کند.
۲. ارائه وسایل کمکی
یکی از مهمترین مسائل برای کسانی که از لحاظ فیزیکی و جسمی آسیب بسیاری دیده اند استفاده از وسایل کمکی می باشد. با توجه به نوع مشکل شما، کاردرمانگر وسایل کمکی ای به شما ارائه می دهد تا بتوانید کارهای خود را راحت تر انجام دهید. به طور مثال اگر بر روی ویلچر هستید، به شما وسیله ای معرفی می کند تا بتوانید با کمک آن وسایل و اجسام را از روی زمین بردارید
۳. انجام دادن فعالیت های که دوست دارید
بسیاری از افراد سرگرمی های مخصوصی دارند که در صورت نیاز به مراجعه به مراکز درمانی به صورت مداوم ممکن است نتوانند آن کارها را انجام دهند. اگر اقدامات کاردرمانی را در منزل انجام دهید وقت کافی خواهید داشت تا بتوانید به فعالیت های مورد علاقه تان( مانند دیدن برنامه مورد علاقه تان) بپردازید.
۴. قرار گیری در یک محیط امن
جابه جایی از مکانی به مکان دیگر و قرار گرفتن در محیطی که افراد زیادی رفت و آمد می کنند، می تواند ریسک بیماری ها را در شما افزایش دهد. بنابراین زمانی که در خانه باشید، در محیط امن تری قرار دارید و می توانید با خیال راحت به فعالیت های درمانی خود بپردازید.
۵. کاهش هزینه ها
واضح است که انجام دادن اقدامات کاردرمانی در منزل باعث می شود هزینه های شما کمتر شوند. شما دیگر مجبور نیستید هزینه رفت و آمد و یا ویزیت های کلینیک را بپردازید.
هزینه کاردرمانی در منزل
برای این که کاردرمانی در منزل موثر باشد و پس از اتمام جلسات، بیماران به توانایی های قبلی خود دست پیدا کنند، لازم است تا در انجام این امر تداوم صورت بگیرد. در واقع برای هر نوع بیماری، تعداد جلسات کاردرمانی مشخصی تعیین می گردد. هرچه تعداد جلسات مورد نیاز بیشتر باشد، مسلما هزینه کاردرمانی در منزل نیز افزایش می یابد. امروزه کاردرمانی هم توسط بیمارستان ها و موسسات دولتی و هم موسسات خصوصی ارائه خواهد شد که، هزینه کاردرمانی دولتی کمتر از موسسات خصوصی می باشد.
به طور کلی باید عنوان کرد که هزینه هر جلسه متناسب به میزان ساعت کاری و اینکه توسط چه افرادی و با چه میزان تخصص انجام میشود .که البته ما سعی در آن داشتیم هزینه ها متناسب با نیاز افراد تنظیم کنیم .لازم به ذکر است که در سال های اخیر، بیمه های تکمیلی، هزینه های کاردرمانی را نیز در قرارداد های خود ذکر کرده اند و درصدی از هزینه تمامی جلسات را بر عهده خواهند گرفت.
جمع بندی
انجام دادن اقدامات کاردرمانی در بسیاری از بیماری ها و مشکلات جسمی می تواند بسیار کمک کننده باشد. کاردرمانی شاخه ای از درمان است که به طور کامل با زندگی شخص مراجعه کننده در ارتباط است. بنابراین می تواند با استفاده از دانش و تخصصی که دارد، بهترین راهکارها را در جهت بهبود و افزایش کیفیت زندگی شما ارائه دهد. مزیتی که اقدامات کاردرمانی دارد این است که در هر جا قابل اجرا هستند. بنابراین شما می توانید به راحتی این اقدامات را در منزل انجام دهید. کاردرمانی در منزل می تواند با کاهش استرس و افزایش راحتی شخص بیمار کمک کند. به همین خاطر کاردرمانگران تلاش می کنند تا جایی که امکان دارد شرایط را به گونه ای فراهم کنند تا شخص بتواند بیشتر نیازهای درمانی اش را در محیط خانه برطرف کند.
چه جالب ممنونم از مطلب کاملتون خیلی کمک کرد
خیلی خوب بود
فقط یک شعبه دارید؟
هزینه خدمات کاردرمانی در منزل به چه صورتی هستش؟
ساعتی چند؟
لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان تماس بگیرید: ۰۹۰۲۲۸۶۰۹۳۶ | ۰۹۰۱۱۱۲۲۵۲۲