اوتیسم چیست؟

اوتیسم

اتیسم یا اختلال طیف اوتیسم (ASD)، به طیف وسیعی از شرایط اطلاق می‌شود که با چالش‌هایی در مهارت‌های اجتماعی، رفتارهای تکراری، گفتار و ارتباطات غیرکلامی مشخص می‌شود.اگرچه شدت و علائم این اختلال در موارد مختلف متفاوت است، اما همه اختلالات این بیماری بر توانایی کودک در برقراری ارتباط با اطرافیان و ایجاد روابط متقابل با آنها تأثیر می گذارد.

اوتیسم

حال برای آشنایی بیشتر با اختلال اتیسم چیست؟ ، مشکلات اصلی بیماران را باید بشناسیم.
کودکان مبتلا به اوتیسم نیز تقریباً به طور قطع در سه زمینه اصلی رشد، مشکل دارند:
۱. روابط اجتماعی متقابل.
۲. زبان.
۳. رفتار.
در ادامه برای آشنایی با اتیسم چیست؟ باید گفت که با بالا رفتن سن کودکان مبتلا به این اختلال و قدم نهادن به بزرگسالی، برخی از آنها تمایل بیشتری به تعامل با محیط اجتماعی اطراف پیدا می کنند، آنها ممکن است اختلالات رفتاری کمتری نسبت به اختلالات اوتیسم نشان دهند، برخی از آنها حتی موفق می شوند یک زندگی عادی یا سبک زندگی نزدیک به نرمال و عادی داشته باشند.
از سوی دیگر، دیگران همچنان در مهارت های زبانی و تعاملات اجتماعی با مشکلاتی مواجه هستند، تا جایی که بزرگسالی مشکلات رفتاری آنها را بدتر می کند.

تشخیص اتیسم

تشخیص اوتیسم در تهران

برای تشخیص اتیسم در تهران باید به یکی از مراکز درمانی تخصصی مانند کلینیک توانبخشی تهران مراجعه نمایید.
در پاسخ به سوال واقعا اتیسم چیست؟ و چگونه تشخیص داده می شود باید گفت اتیسم از طریق مشاهده مستقیم رفتار کودک تشخیص داده می شود و تشخیص معمولاً توسط یک تیم چند رشته ای مانند (متخصص اطفال، روانپزشک کودک، متخصص مغز و اعصاب، گفتار درمانگر، مددکار اجتماعی، معلم آموزش و پرورش استثنایی…) قبل از سه سالگی انجام می شود. تشخیص درست اتیسم چیست؟ در سنین پایین با در نظر گرفتن ضرورت مطالعه تاریخچه رشد کودک و جمع آوری اطلاعات دقیق از والدین و افراد صمیمی و مربیانی که ارتباط مستقیمی با زندگی این کودکان دارند آسانتر می شود. برای تشخیص اتیسم باید رفتار و عادات کودک به صورت دوره ای بررسی شود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید!۰۹۰۱۱۱۲۲۵۲۲۰۹۰۲۲۸۶۰۹۳۶

ویژگی ها و علایم اولیه

علائم اولیه آن را چطور می توان شناخت؟
ویژگی های اولیه عبارتند از:
۱) مهارت های اجتماعی ضعیف.
۲) مشکل در برقراری ارتباط بیانی.
۳) وجود رفتارهای محدود کننده و تکراری.
کودکان خردسالی که مهارت‌های اجتماعی ضعیفی دارند، ممکن است مهارت‌های بازی نامناسبی داشته باشند.
شما میتوانید در صورت مشاهده موارد زیر در کودک خود با یک متخصص مشورت کنید تا ازمراحل درمان اوتیسم عقب نیفتید:
• مشکلات در تعامل اجتماعی با دیگران: یکی از نشانه های اتیسم چیست؟ می باشد که این ممکن است شامل مشکلاتی در صحبت کردن، کار کردن یا بازی با دیگران باشد. کودکان مبتلا به اتیسم معمولاً در تعامل اجتماعی مشکل دارند. برخی از والدین گفته‌اند که قبل از تشخیص اتیسم در فرزندشان، فکر می‌کردند فرزندشان بسیار خجالتی است.
• علاقه غیر معمول به اشیاء: آنها ممکن است با اسباب بازی ها به روش های مختلف یا غیر معمول بازی کنند. برای مثال، آنها ممکن است بتوانند هر آنچه را که باید در مورد موتور خودرو بدانید را به شما بگویند. یا ممکن است بتوانند ساعت ها بنشینند و چرخ ها را روی یک وسیله نقلیه اسباب بازی بچرخانند.
• نیاز به یکسانی: یکی دیگر از نشانه های اتیسم چیست؟ میتواند این باشد که آنها ممکن است با تغییر در روال، لباس، غذا، مراقبان و سایر بخش های محیط خود مشکل داشته باشند.
• تنوع زیادی در توانایی ها :کودک مبتلا به ASD ممکن است در دست گرفتن مداد مشکل داشته باشد اما حافظه قوی برای کلمات آهنگ یا فیلم دارد. از سوی دیگر، آن‌ها می‌توانند هنرمندان افسانه‌ای باشند یا صدای بی‌نقصی داشته باشند.

اتیسم و ویژگی های آن
• واکنش کمتر یا بیش از حد به یک یا چند حواس از پنج حواس بینایی، لامسه، چشایی، بویایی یا شنوایی : این نیز یکی دیگر ز واردی است که میتواند نشانه ای از اتیسم چیست؟ باشد. به عنوان مثال، برخی از کودکان مبتلا به اتیسم ممکن است به نور شدید خورشید واکنش نشان دهند. دیگران بیش از حد با برچسب روی لباس یا صداهای بلند آزار می‌دهند. بسیاری از کودکان ممکن است از این چیزها آزاردهنده باشند، اما کودکان اوتیسم اغلب واکنش شدیدتری به آنها نشان می دهند.
• اعمال مکرر یا حرکات بدن : به عنوان مثال، ممکن است مکرراً دستان خود را تکان دهند، بپرند یا روی نوک پا راه بروند. این رایج است. این چیزی است که بسیاری از والدین هنگام توصیف فرزندان خود در مورد آن صحبت می کنند. کودک شما ممکن است این کارها را انجام دهد تا به آرامش خود در موقعیت های استرس زا کمک کند یا به سرگرم کردن یا سرگرم کردن خود کمک کند. در این مقاله سعی کردیم شما را تا حدودی با نشانه های اتیسم چیست؟ آشنا کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *