اوتیسم

اوتیسم

اوتیسم

اوتیسم نیاز به درمان زیر نظر متخصصین حوزه اعصاب و روان دارد و میزان دانش و آگاهی والدین و سایر اطرافیان از اوتیسم و روش های درمان آن در روند بهبودی بسیار حائز اهمیت خواهد بود. برای تشخیص اوتیسم، کسب اطلاعات در مورد وضعیت کودک از والدین و مشاهده مستقیم رفتار او، امری الزامیست. اگر کودک شما مبتلا به اوتیسم باشد، در بیشتر موارد با مهارت های اجتماعی، ارتباطی و عاطفی مشکل دارد. کودکان مبتلا به اوتیسم ممکن است رفتارهای خاصی را تکرار کنند و همچنین اینکه تغییر را در فعالیت های روزانه خود نپذیرند. افرادی که مبتلا به اوتیسم هستند، روش های متفاوتی را برای یادگیری و واکنش به امور دارند. افراد دارای این اختلال باید زیر نظر پزشک متخصص حاذق تحت درمان باشند. اوتیسم در دو سالگی به صورت قطعی قاب تشخیص است اما بنابر میزان تخصص و مهارتی که متخصص دارد، میتوان از یک سالگی هم روند تشخیص اوتیسم را شروع کرد.

مرکز اوتیسم تهران

اکثر والدین وقتی تشخیص داده می شود که فرزندشان اوتیسم دارد، بلافاصله به دنبال پاسخگویی به سوالاتی همچون: اوتیسم چیست؟ و بهترین پزشک و مرکز درمان اوتیسم در تهران کجاست، می گردند و ممکن است بسیار مضطرب شوند.
انتخاب یک مرکز تخصصی، ماهر و معتبر از ابتدا کمک زیادی به خروج فرزندتان از این وضعیت می کند، وضعیتی که به نظر شما بزرگ و پیچیده است، اما در واقع اینگونه نیست.
مراکز تخصصی درمان در تهران در طول سالیان کودکان زیادی را درمان کرده و آن ها را قادر به انجام وظایفاشان همچون دیگران کودکان نموده است.
این مراکز باید خدمات اصلی زیر را ارائه بدهند:
• ارائه خدمات جامع و تخصصی مراقبت های بهداشتی برای کودکان مبتلا به اختلالات اوتیسم.
• اجرای طرح های تحقیقاتی در زمینه اختلالات اوتیسم
و اهداف زیر را هم در برنامه کاری خویش قرار بدهد
• انطباق، کاربرد و ترویج روش های درمان و توانبخشی اختلالات اوتیسم در ایران
• کاهش سن تشخیص اختلالات اوتیسم در کشور
• بالا بردن سطح اطلاعات عمومی در مورداین اختلال.
• ایجاد نهادهای عمومی برای حمایت از حقوق کودکان اوتیسم

مرکز اوتیسم تهران

متخصص اوتیسم در تهران

هیچ معاینه پزشکی برای تشخیص ASD وجود ندارد، اما یک متخصص اوتیسم مراقبت های بهداشتی واجد شرایط، به عنوان مثال یک متخصص اطفال رشد، روانپزشک کودک، یا روانشناس بالینی و حرفه ای، از ابزار غربالگری تایید شده بر اساس سابقه رشد و نظارت بر رفتار کودک برای تشخیص این بیماری استفاده می کند.
برنامه کاری متخصص اوتیسم تهران:
متخصص بر مجموعه ای از مراحل و استراتژی ها برای درمان اوتیسم تکیه می کند:
۱- مرحله آزمایش کودک و شناخت رفتارهای منفی و تحلیل کامل رفتار او توسط متخصصین
۲- اولین مرحله درمان از چندین جلسه تشکیل می شود، مرحله درمانی که شامل انواع جلسات از جمله (رفتار کلامی – تحصیلی – حسی – ….) است که انواع جلسات بر اساس رفتار و کمبودهای کودک و برنامه کاری جامع انتخاب و گسترش داده می شوند.
۳- پس از چند جلسه، دوباره رفتار کودک توسط متخصص اوتیسم تجزیه و تحلیل شده تا میزان رشد و کمبودهای او را کشف کرده و پس از مرحله اولیه یک برنامه اقدام جدید تهیه می گردد.

متخصص اوتیسم در تهران

تشخیص اوتیسم

فرآیند ارزیابی و تشخیص یکی از اولین فرآیندها برای شناسایی اوتیسم و سپس انجام مداخله مناسب برای درمان زودهنگام است. فرآیند ارزیابی مستلزم تلاش، دقت و مشارکت تیمی در جمع آوری اطلاعات و قضاوت دراین مورد است.
مراحل ارزیابی و تشخیص اختلال اوتیسم چیست؟
• کسب اطلاعات در مورد وضعیت کودک:
در این مرحله اطلاعات، رفتارها و عادت های مربوط به کودک از والدین و یا پرستار او جمع آوری می شود.
• مصاحبه با والدین و مراقبین:
والدین و مراقبان منبع اطلاعات کودک هستند، برای کسب اطلاعات در مورد سلامت کودک و اطلاع از اینکه آیا او از هر گونه مشکل یا بیماری رنج می برد تاریخچه سلامت کودک و مادر در دوران بارداری جمع آوری می شود..
• مشاهده مستقیم رفتاری:
عکس العمل های کودک و رفتارهای او در موقعیت های خاص زیر نظر گرفته می شود. در این مرحله اطلاعات را می توان از طریق مشاهده و ابزارهای اندازه گیری مورد استفاده (جدول مشاهده تشخیصی برای اختلال اوتیسم و مقیاس درجه بندی اوتیسم کودکی) جمع آوری کرد.
• ارزیابی پزشکی:
علل این اختلال از دیدگاه پزشکی در کودک و همچنین وجود مشکلات سلامت مرتبط با آن مشخص می شود.
• ارزیابی شناختی:
سنجش عملکرد کودکان اوتیسم در مقایسه با کودکان عادی در همان بازه سنی. از جمله ابزارهای اندازه گیری مورد استفاده (مقیاس بیلی رشد نوزاد و مقیاس واژگان مصور پی بادی).
• ارزیابی رفتار انطباقی:
سسنجش توانایی کودک اوتیستیک مربوط به عملکرد اجتماعی و شخصی، خودکفایی و توانایی حل مشکلات در مقایسه با کودکان عادی است. از جمله ابزارهای اندازه گیری مورد استفاده (مرجعات مقیاس عاطفی اجتماعی وایلند در دوران کودکی و مقیاس های رفتاری استقلال).

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *