در دنیای پیشرفته امروزه نیز مشکلات و بیماری هایی وجود دارند که راه حلی برای درمان آن ها وجود ندارد. یکی از این مشکلات، اختلال طیف اوتیسم می باشد که می تواند فرد را از بدو تولد درگیر کند. اما با این حال بدین معنا نیست که نتوان هیچ کاری برای اینگونه افراد کرد.
به لطف پیشرفت علم، راه های بسیار زیادی وجود دارند که بتوان از طریق آن ها به اینگونه افراد کمک کرد تا بتوانند زندگی آسان تری را تجربه کنند. روش هایی مانند گفتاردرمانی، کاردرمانی، بازی درمانی، ماساژ درمانی و .. همگی از مواردی هستند که به کودکان اوتیسمی کمک می کنند تا زندگی عادی تری را تجربه کنند. با ما در این مقاله همراه باشید تا درباره بهترین مرکز اوتیسم کودکان در تهران و خدماتی که توسط تیم آن ها ارائه می شود صحبت کنیم.
فهرست مطلب
- ۱ بهترین مرکز اوتیسم تهران
- ۲ 1_ کاردرمانی برای اوتیسم:
- ۳ جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید!۰۹۰۱۱۱۲۲۵۲۲–۰۹۰۲۲۸۶۰۹۳۶
- ۴ 2_ گفتاردرمانی برای اوتیسم
- ۵ گفتار غیرتکراری و منعطف
- ۶ بهبود زبان بدن
- ۷ کاهش یکنواختی تن صدا (مونوتن بودن صدا)
- ۸ 3_ بازی درمانی در اوتیسم
- ۹ 4_ ماساژ درمانی در اوتیسم
- ۱۰ روند تشخیص اوتیسم در بزرگسالان
- ۱۱
- ۱۲ تشخیص اوتیسم در بزرگسالان
- ۱۳ علائم اوتیسم در بزرگسالان
- ۱۴ جمع بندی
- ۱۵ سوالات متداول
- ۱۶
- ۱۷ بهترین مرکز اوتیسم در تهران چه مرکزی است؟
- ۱۸ تشخیص به موقع اوتیسم چه کمکی در طول درمان میکند؟
بهترین مرکز اوتیسم تهران
مجموعه ما همراه با یک تیم متخصص در زمینه کنترل علائم اوتیسم در بزرگسالان فعالیت می کند. متخصصین کاردرمانی و گفتاردرمانی که در این مرکز مشغول به فعالیت هستند می توانند با استفاده از تکنیک های مختلف به افراد اوتیسمی کمک کنند تا علائم آن ها کاهش پیدا کند.این مجموعه خدمات بسیار متنوعی ارائه می دهد که در درمان بهترین مرکز اوتیسم کودکان بسیار موثر هستند. راهکارهای درمانی این مجموعه عبارتند از:
1_ کاردرمانی برای اوتیسم:
کاردرمانی یکی از مهم ترین راه های کنترل علائم کودکان اوتیسم می باشد. هدف از کاردرمانی در کودکان اوتیسم این است تا حساسیت بیش از حد آن ها را به محرک های محیط کاهش دهیم. این موضوع باعث می شود تا تمرکز بیشتری داشته باشند و راحت تر بتوانند به فعالیت های روزمره شان رسیدگی کنند. تمرینات مختلفی در کاردرمانی استفاده می شود.
در مرکز ما این تمرینات با نظارت یک کار درمانگر حرفه ای انجام می شود تا بهترین اثر گذاری را داشته باشد. برخی از این تمرینات عبارتند از:
- تنظیم محرک های مربوط به موقعیت و حرکت (ورودی های حس عمقی)
- تنظیم محرک های مربوط به حرکت سر (ورودی های دهلیزی)
- تنظیم محرک های مربوط به حس لامسه (ورودی های لمسی)
- تنظیم محرک های مربوط به حس بینایی (ورودی های بصری)
تمرینات مختلفی برای این موارد در نظر گرفته شده اند. این تمرینات اگر به درستی انجام شوند، می توانند به مقدار زیادی از حساسیت افراد بزرگسال اوتیسمی کم کنند. بنابراین وقت بیشتری برای فعالیت های عادی روزمره خواهند داشت. از دیگر اهداف مهم کاردرمانی در افراد بزرگسال اوتیسمی، تقویت ویژگی های فیزیکی این افراد می باشد.
مورد بسیار مهمی که در اینگونه افراد وجود دارد این است که به طور معمول عضلات اندام فوقانی آن ها از قدرت مناسبی برخوردار نیست و در انجام دادن فعالیت های ظریف مانند نوشتن و یا کار با انگشتان خود مشکل دارند. بنابراین با کمک کاردرمانی می توان موارد زیر را در آن ها تقویت کرد:
- پوشیدن لباس
- انجام دادن کارهای بهداشت فردی
- تقویت هماهنگی عضلات
- تقویت مهارت های ریز انگشتی
2_ گفتاردرمانی برای اوتیسم
دومین چیزی که در درمان علائم اوتیسم حائز اهمیت می باشد استفاده از گفتاردرمانی است. هدف از گفتاردرمانی کمک به افراد بزرگسال اوتیسم برای برقراری ارتباط کلامی و غیرکلامی با دیگران است. بسته به شدت علائم در یک فرد، نیاز او به خدمات گفتاردرمانی متفاوت است.
برخی از آن ها در برقراری ارتباط کلامی مشکل دارند و برخی دیگر حاضر به برقراری هیچگونه ارتباطی با دیگران نیستند. در بهترین مرکز اوتیسم بزرگسال در تهران این موضوع به کمک گفتار درمانگران حرفه ای به راحتی قابل درمان می باشد. در گفتاردرمانی افراد اوتیسمی، موارد زیر اهداف ما می باشند:
-
گفتار غیرتکراری و منعطف
یکی از مشکلات اصلی کودکان اوتیسمی، الگوهای تکرار شونده صحبت و غیرمنعطف بودن آن است. در گفتاردرمانی سعی می شود این مشکل برطرف شود.
-
بهبود زبان بدن
زبان بدن به درک بهتر مکالمات و ارتباطات کمک خواهد کرد. یکی از مهم ترین مشکلات افراد اوتیسمی، این است که نمی توانند از زبان بدن خود به درستی استفاده کنند. در گفتاردرمانی سعی می شود که این مشکل برطرف شود.
-
کاهش یکنواختی تن صدا (مونوتن بودن صدا)
یکی از بارزترین ویژگی افراد اوتیسمی این است که تن صدای آن ها کاملا یکنواخت می باشد. در واقع صدای آن ها هیچگونه حسی را منتقل نمی کند. هیچ هیجانی ندارد و بقیه حس ها نیز به خوبی بروز پیدا نمی کنند. در نتیجه درک مفهوم گفته های آن ها برای دیگران سخت خواهد بود. متخصصین گفتار درمانی در تهران ریهب سعی می کنند چنین مواردی را نیز در نظر داشته باشند و با استفاده از تکنیک های مختلف این موارد را برطرف کنند.
3_ بازی درمانی در اوتیسم
بازی درمانی درواقع تکنیک هار روان درمانی می باشد که در قالب بازی برای جذاب تر کردن روند درمان استفاده می شوند. از بازی درمانی برای حل بسیاری از مشکلات استفاده می شود. در درمان اختلال اوتیسم نیز تاثیر بسزایی دارد. اما باید دقت داشته باشید که این بازی ها زمانی موثر واعق می شوند که زیر نظر یک متخصص انجام شوند.
هدف از بازی درمانی، از بین بردن الگوهای تکرار شوند در یک فرد اوتیسمی می باشد. از بازی درمانی برای ایجاد مهارت های فیزیکی و اجتماعی، شناخت علایق و شخصیت افراد اوتیسمی استفاده می شود. استفاده از بازی درمانی در کودکان بسیار موثرتر می باشد.
یک بازی درمانگر حرفه ای، به گونه ای بازی را طراحی و اجرا می کند که کودک را درگیر خود کند و از طریق آن بازی مهارت های لازم را یاد بگیرد. مرکز تهران ریهب که بهترین مرکز اوتیسم افراد بزرگسال در تهران می باشد سعی کرده است از مجرب ترین متخصصین در این زمینه استفاده کند.
4_ ماساژ درمانی در اوتیسم
ماساژ می تواند خواص درمانی خوبی در کودکان اوتیسمی داشته باشد. معمولا کودکان اوتیسمی از لمس شدن بدشان می آید. اما با این حال استفاده از ماساژ درمانی برای برخی از آن ها موثر واقع می شود. آن دسته از کودکان اوتیسمی که فعالیت زیادی دارند و معمولا پرخاشگر هستند، با استفاده از یک ماساژ خوب، آرام تر شده و شدت علائمشان کمتر می شود. برخی از اهداف در ماساژ درمانی عبارتند از:
- ریلکسیشن و آرام شدن کودک
- کمک به شناخت بدن توسط کودک
- کاهش پرخاشگری
- افزایش سطح هوشیاری و توجه و تمرکز کودک
- تقویت حس لامسه و درمان مشکلات بیش حسی و کم حسی
روند تشخیص اوتیسم در بزرگسالان
- غربالگری: این مرحله شامل مشاهده رفتار و استفاده از مقیاسهای تشخیصی استاندارد است.
- ارزیابی تشخیصی جامع: در این مرحله، پزشکان با بررسی تاریخچه توسعهای و رفتار فرد، به همراه اطلاعات پسزمینه مربوط به سلامت و رفتارها، به تشخیص میپردازند.
برای کودکان، ابزارهای تشخیصی خاص مانند ADI-R (مصاحبه تشخیصی اوتیسم – بازنگری شده) که بر روی سه حوزه اصلی رفتار: تعامل اجتماعی دوجانبه؛ ارتباط و زبان؛ و علایق و رفتارهای محدود و تکرار شونده، استفاده میشود.
تشخیص اوتیسم در بزرگسالان
تشخیص اوتیسم در بزرگسالان از طریق آزمایشهای پزشکی مانند آزمایش خون یا تصویربرداری امکان پذیر نیست. به جای آن، پزشک با بررسی رفتارها به تشخیص اوتیسم میپردازد. که شامل یک بازدید حضوری است که در آن پزشک سؤالاتی میپرسد و به با توجه به نحوه پاسخگویی شما را ارزیابی میکند.
علائم اوتیسم در بزرگسالان
اوتیسم در بزرگسالان به مجموعهای از شرایط عصبی گفته میشود که بر روی تواناییهای اجتماعی، ارتباطی و رفتاری فرد تأثیر میگذارد. علائم اوتیسم در بزرگسالان ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- دشواری در تفسیر افکار یا احساسات دیگران: فرد ممکن است نتواند به خوبی درک کند که دیگران چه فکر یا احساسی دارند.
- مشکل در تفسیر حالات چهره، زبان بدن یا نشانههای اجتماعی: فرد ممکن است نتواند به خوبی حالات چهره، زبان بدن یا نشانههای اجتماعی را تفسیر کند.
- دشواری در تنظیم احساسات: فرد ممکن است در کنترل و بروز احساسات خود دچار مشکل شود.
- مشکل در ادامه دادن گفتگو: فرد ممکن است در حفظ جریان طبیعی گفتگو و پاسخ به نوبت دچار مشکل شود.
- تکرار رفتارها یا عادات روزمره: فرد ممکن است تمایل به تکرار رفتارها یا داشتن عادات روزمره داشته باشد.
جمع بندی
تشخیص به موقع اوتیسم می تواند به شما در درمان علائم کمک کند. اگر در سنین پایین اوتیسم تشخیص داده شود و اقدامات درمانی صورت پذیرند، کودک نسبت به درمان گارد خاصی ندارد و می توان تغییرات بسیار زیادی را در او ایجاد کرد. تهران ریهب به عنوان یکی از بهترین مراکز اوتیسم در تهران، با ارائه دادن خدمات مختلفی در زمینه درمان اوتیسم به شما کمک می کند تا بتوانید کیفیت زندگی کودک اوتیسمی تان را افزایش دهید. استفاده از یک کادر مجرب و حرفه ای در این مجموعه خیال شما را از روند های درمانی راحت می کند. اگر کودک شما دچار اختلال اوتیسم شده است، به شما پیشنهاد می کنیم روند درمانی او را به تیم متخصص ما بسپارید.